Hübinettans Kennel

Direktlänk till inlägg 5 september 2016

Walles BPH!

Av Hübinettans Kennel - 5 september 2016 18:50

Nu har jag varit på mitt första BPH, beteende och personlighetsbeskriving hund. Jag har tidigare alltid gjort MH, mentalbeskrivinng men nu har det blivit så att BPH är mer tillgängligt och vanligt samt att det riktar sig till alla raser. MH var ju mer framtaget för brukshundar.

Nåvål igår for jag och Walle till Nykvarn för att göra ett BPH och det var en rolig och trevlig upplevelse. Dels för att Walle tyckte det var kul och visade sig klara det galant. Första momentet är ju att gå runt en grupp människor och se hur hunden reagerar och han kollade jaha där är ni sedan brydde han sig inte mer. Sedan blev lite hantering och att följa med en främmande person inte heller något som han reagerade emot.

   


Så kom det jag inte trodde han skulle bry sig om att leka med föremål men oj vad jag bedrog mig. Han sprang lekte och tyckte det var superkul. Här kommer lite bildbevis.

     

Så var det matintresse. Ja det var tre plattor man skulle lägga godis på. en öppen, en med lös burk och en med en burk som satt fast. Walle gick fram och luktade tog godiset som var lättillgängligt sedan strundade han i det hela och gick och kissade! När jag sedan öppnade de andra burkarna behagade han komma tillbaka och äta de andra godisarna.

   

Så kom vi till gubben som flög upp. Vi gick mot den och en gubbe hoppade upp och ja den var ful tycket Walle men han varken skällde eller morrade mot den utan han gick fram till den och sedan passarade vi den ett par gånger så var det gjort.

     

Så var det dags för skrammel. Lite läskigt men jag vet inte om skrammlet eller figuren var läskigast. Men han gick fram dit och vi kunde gå vidare.

   

Så kom det en gubbe gående mot oss och den var ganska ointressant för Walle sprang och kollade där den kom ifrån och kom och kollade in gubben, som var en kvinna men så fastnade han på en fläck som luktade så gott och den ville han inte lämna. Men när figuranten var avklädd igen så blev det mycket kel.

     

Det moment som kom sedan trodde jag Walle skulle backa för. Han har aldrig gillat trånga passager och här var det också ett underlag han inte gått på förut. Men han gick och vägrade inte visserligen hade han bråttom men gick gjorde han.

 

Som det sista momentet som var skott och det brydde han sig inte nämnvärt om  tittade upp lite men inget mer så var vi klara och det var skönt. Beskrivaren sa att han var en mycket social och kelig hund samt att det inte fanns någon aggressivitet eller rädslor. Bilden är tagen när de sköt.

 

Och till sist en rosett som minne av dagen. Till dig som läser detta det är kul med sådana här saker man lär sig så mycket om sin hund. Tag chansen att prova.

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Hübinettans Kennel - Söndag 25 aug 17:41

Ännu en helg med bra innehåll! Fredagen började med att packa husbilen och så bar det iväg mot Södertälje. Vi skulle besöka vänner, vi dvs Helene och jag, och äta med dem. Det blev en trevlig kväll med mycket god mat. Tack Maggan och Micke för den!!!...

Av Hübinettans Kennel - Onsdag 21 aug 21:15

Vad bra det är att det är varmt ute så valparna får komma ut och springa i en hage. De har nu blivit fyra veckor och de är regitrerade i kennelklubben. Namnen har de fått av en av mina idoler dvs David Bowie, Namnen är som följer H David Bowie H ...

Av Hübinettans Kennel - Söndag 18 aug 20:06

 Det var ingen långväga tur denna gång men mot Eskilstuna begav vi oss. Tre kvinnor och åtta hundar i husbilen. Vi var ju lite rädd att det bara skulle vara regn men vi klarade ju oss bra!! Jag hade med mig Hilda, Allta Madra Hyacint for Hubban, som ...

Av Hübinettans Kennel - Onsdag 7 aug 16:35

Nu är valparna två veckor och de växer för fullt. Alla  har öppnat ögonen och börjat röra sig mer i lådan. Gunn är en mycket duktig mamma som pysslar om sina små. Eftersom Gunn kommer från min musiklinje kommer denna kull att få namn från musik. Dr...

Av Hübinettans Kennel - Måndag 5 aug 12:45

Blev till slut en tur till norra Sverige närmare bestämt Åsarna och Svenstavik. Det var jag och Sandra samt sex hundar. Två utställningar skulle vi vara med på och dessutom lite tid för fritid och trevligt umgänge. Pochå lörden var det terrierklubbsh...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se