Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 27 november 2016 10:16

Mellan allt valpstök har  jag varit på några utställningar en stor och en liten. Den stora var Norsk vinnarutställning. Dit for jag och Sandra med sex hundar i bilen. Jag hade med mig Kyra, Bishop och Hilda.  Kyra och Bishop fick excellent på två och slutade oplacerade i stora championklasser. Den som gjorde det bäst var lilla Hilda som vann juniorklassen och kan nu titulera sig Norsk juniorvinnare 2016!!!

 

Den lilla utställningen var en inofficiell i Eskilstuna. Det var fyra hundar från mig anmälda och det var syskonen Bella och Harry samt Vittra och Walle.  Det kan ju tyckas onödigt att anmäla Walle men eftersom han tyckt det varit tråkigt med utställningar på slutet och inte alls velat gå i ringen så har han fått föjla med och bara ha kul och inga krav samt en matte som inte är nervös. Och det har fungerat!! Han vann terriergruppen i Eskilstuna men tyvärr kunde vi inte stanna till finalen.

 

Men det som var kul var syskonen Bella bus och Harry. Harry vann sin klass med HP och Bella vann sin klass med HP. Vittra kom trea klassen.  Sedan skulle då syskonen tävla mot varandra och då vann Harry och blev bästa valp och slutade som trea i gruppfinalen. Här kommer några bilder från utställningen och detta måste vara den bästa BIR och BIM bild som tagits!!

 

Det gick inte att få de två busarna att stå stilla!!!

Till sist kommer en bild här påfina Vittra och Harry med sina rosetter!! Och de hade lotterier där också och jag vann tre vinster och den ena ska min dotter få i julklapp!!!!

   

Av Hübinettans Kennel - 26 november 2016 12:47

Snart är valparna sex veckor. Idag hjälpte Sandra mig med att försöka ta posebilder. Vissa var väldigt ovilliga att visa upp sig. Här kommer resultatet. En av dessa godingar är fortfarande otingad!


Pojkarna

Mr Svart                               Mr Grön


   


Flickorna;

Miss Lila                              Miss Gul                           Miss Cerise                    Miss Blå

       

Av Hübinettans Kennel - 23 november 2016 15:30

Tiden bara rinner iväg och valparna är redan över fem veckor. Idag var det så pass torrt och inte så kallt ute att de fick gå ut en liten stun. De börjdade med en slurk i mjölkbaren.

   

Sedan blev det full fart och vad de sprang och hade kul. Några tog sig till och med in under altlanen som ska vara så det inte går. Kan inte förstå att det alltid är så spännande att vara där under.  Bela tyckte det var superul att hon äntligen fick leka med de små. De kanske tyckte hon var burus men sprang efter henne hela tiden.  Efter en halvtimme ute slocknade de små sött. Det är nyttigt med frisk luft!

Det finns fortfarande en tik att tinga i denna kull!!!

           Av Hübinettans Kennel - 14 november 2016 19:03

Idag har de små blivit fyra veckor och det har verkligen gått fort!! De äter vanlig mat men mamma är fortfarande bäst.  Vi har fortfarande en tik otingad. Titta här på bilderna och njut av de små!!!!

                 

Av Hübinettans Kennel - 14 november 2016 18:31

Nyss hemkommen från Tyskland sitter jag och summerar vad som hänt när jag varit borta samt på tiden strax innan. Det har verkligen varit kennelrepresentanter ute och tävlat. Jag är så stolt och glad för mina valpköpare och fodervärdar som gör så mycket med sina hundar. Ska räkna upp några saker som hänt så förstår ni vad glad man blir. Har ju också fina vänner som hjälper mig när jag är borta och jobbar. Tack Sandra Träff, Verner Fassnacht och Helene Hulthén. Samt alla andra som hjälpt till!! Här kommer lite resultat!!

Växjö Internationella där deltog Hübinettans Thrushbeard aka Malik och blev tvåa i en stor öppen klass med CK!!

I Danmark Herning blev Allta Madra Fred son till Hübinettans Snapdragon dansk champion!

Sedan var det Sollentuna  där Östsvenska terrierklubben hade sin nationella utställning där deltog fyra hundar från mig.

Först ut var H Ford Crown Victoria aka Vittra vann sin klass valp 6-9 månader.

Så var det H Dodge Custom Royal aka Castor som vann unghundsklassen med excelent och CK och bästa unghund.

H Daffodil aka Rizzo fyra i öppen klassen med excellent

Så var det Allta Madra Hyacint for Hubban aka Hilda tvåa i juniorklassen med CK.

Men det är inte slut med detta! På söndagen var det valputställlning i Enköping vann gjorde H Little Match Girl aka Saga BiR valp.

På agilityplanen tävlade H Kriemhild aka Vera med fina resultat och sist men inte minst var Vittra på ytterligare en liten utställning där hon först blev BIR valp och så småningom Best in Show Fyra. 

 Av Hübinettans Kennel - 2 november 2016 18:55

Oj vad tiden går fort! Sitter vid valplådan och njuter av de små! Nu är de registrerade i Svenska kennelklubben och efter som Lillan heter Lily of the Valley så har alla valpar fått namn efter liljor.


Hübinettans Stargazer
Hübinettans Double Sensation
Hübinettans Perfectible Lollipop
 Hübinettans Elodie
 Hübinettans Mothers Choice
 Hübinettans Purple Eye

Det är kul att hitta på namn. Nu är det dags för första avmaskningen. Någon kanske tycker det låter konstigt att avmaska små valpar men det är så att det kan följa med från mamman även om hon är avmaskad. Det finns latent hos henne.  Så nu ska både mor och barn avmaskas. Lillan är en duktig mamma som tar väl hand om de små. En tik finns att tinga pga av återbud. Och här kommer blder på de små. Kolla speciellt den gröne killen 

                   


Av Hübinettans Kennel - 25 oktober 2016 20:03

Det är så fint att se hur valpar växer och samspelet mellan dem och deras mamma. Denna kull utgör inget undantag. När mamma inte är där uttrycker de sitt missnöje. Men för det mesta är de så nöjda. Här kommer några bilder och en de av dem ligger gärna ovanpå de andra för att ligga mjukt kanske!! Just nu finns det två tikar att tinga. Så om du vill ha en  wheaten så hör av dig!!         

                

Av Hübinettans Kennel - 19 oktober 2016 19:02

Nu är de här de små!! I måndags föddes  sex små valpar hos oss. Det blev två pojkar och fyra flickor. De vägde mellan 230 gr till 300 gr och efter två dagar är de uppe i 300-400 gr. Lillan sköter om dem och putsar på dem och så får de sin mammas goda mjölk.

Här kommer några bilder på de små och har ni frågor välkomna att höra av er till mig,

       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se