Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 13 oktober 2017 09:30

Igår kom det nio stycken små valpar  och fort gick de. På två timmar hade Gunn fått sina små. Sedan kom en till på efterslänten. Resultatet blev fem pojkar och fyra flickor. De vägde mellan 340-195 gr. Som det ser ut är alla pigga och alerta och ligger och diar sin mamma. Gunn är så duktig med de små. Är du intreserad av en valp så hör av dig. Här kommer några bilder på de små alla har mörka masker och bra pigment!!

           

Av Hübinettans Kennel - 6 oktober 2017 08:25

Sist skrev jag om kalas och det fortsätter jag med nu! Tisdagskvällen var det tårtkalas här hemma. Det var så kul att så många vänner ville komma och äta tårta med mig. Sedan ett stort tack till min vän Lilelemor Hägglund som kom från Skellefteå för att fira med mig och dessutom hjälpte mig så allt flöt på under kvällen. 

   


Måste säga att jag blev så glatt överraskad över alla fina blommor och presenter. Lägg märke till glaset jag håller i handen på blombilden som föreställer min älskling Walle. Tänk att som sextioåring få en barnvagn, eller en vagn att skjutsa bla Walle i!! Mina fina vänner som vill underlätta för mig när jag ska på utställning! Är så glad att ha sådana vänner!!

   

En annan underbar nyhet fick jag från Marianne Berglund!! Hon hade tävlat viltspår med fina Daisy, Hübinettans Blue Bell, och tagit en första plats och fått HP vilket inte är så vanligt vad jag förstått. Grattis igen Marianne och bra jobbat!!

 

Till sist har ju Gunn kommit hem och hon är ganska tjock så det blir spännande att se  hur många små som är där inne!!

   

Av Hübinettans Kennel - 5 oktober 2017 18:34

Ett litet tag sedan jag skrev här men tro inte att det inte hänt något för det. Det har varit kalas!! Ända sedan jag var liten har jag älskat kalas. Mina morföräldrar hade ofta stora kalas och där fick jag vara med så det är som om det ligger i blodet.

Men jag ska börja med något annat. Husbilen är ju som ett andra hem för oss, mig och Helene, och nu har vi byggt ut!! Har nämligen skaffat ett förtält så vi kan sitta och mysa under regniga dagar och kvällar med ett alldeles speciellt element så det blir varmt och gott. Detta skulle vi testa att sätta upp när vi åkte till Åland på utställning. Det gick bra och mysigt blev det. Ni kan se det på bilderna och även elementet!!


Under uppsättning och inuti!!

       

Bishop och Archi samt elementet!!!

 

Men så till detta med kalas det blev det i två dagar. Fredagkällen var vi och åt en god middag på Bodegan på Eckerö och när vi kom hem hade Mia fixat en tårta med sextio ljus och jag lyckades nästan bläsa alla på första försöket!!!
    

Dagen därpå var det utställning och som altid är det en trevlig sak på Åland. Nu fick väl inte mina hundar det jag ville ha men både Lillan och Bishop fick excellent med CK.

Lillan                                       Bishop

   

Så blev det middag igen på Bodegan och rester av tårtan. Man for hem efter en alldeles underbar helg med goda vänner och många skratt!!!


Av Hübinettans Kennel - 15 september 2017 16:45

Blev uppringd  av en dam som sett att Bellman var tillbaka hos oss. Hon berättade att de haft en wheaten som inte finns mer och de skulle vilja ha någon som var släkt med honom. Det visade sig ju att att deras hund var bror med Bellmans gammelmormor, Ystra Isa! Så nu får Bellman ett nytt hem och de får en släkting till sin gamla hund!

Så vi önskar den stort lycka till med lille Bellman!!!

 

Av Hübinettans Kennel - 14 september 2017 19:09

Bellman har kommit tillbaka till oss idag. Hans matte har blivit akut sjuk och kände att on orkade inte med en valp.

Bellman är en glad kille som är 11 veckor.  Bellman kommer efter Multichampion Seamrog No more Rockanroll aka Lexus. Mamma är Hübinettans Christine de Pisan aka Klara. Båda föräldrarna har A-höfter samt är mentalbeskrivna. Känner du för att ge Bellman ett hem hör av dig till oss!!  Bellman säljes enligt SKK:s regler.

 


Av Hübinettans Kennel - 9 september 2017 16:40

Ska försöka sammanfatta den senaste veckans hundhändelser. Vi börjar i Högbo och den internationella utställningen där. Resultatet var väl ok men an Högbo är en underbar plats och speciellt att fota på. Jag hade Castor och Hilda med mig. Castor blev trea i championklass med CK och Hilda som första gången gick i öpppenklass fick excellent och blev trea i klassen. När vi nu ändå var där blev några fina kort också. Det visa att det bästa man har sitter på bordet samt bus på backen och vad tittar hundarna på jo änder!!

Änder                              Bus                                   Bordet                       Fina Hilda       

Hilda                                    Castor

   


Så nästa viktiga sak som hände var. Ultraljud togs på Gunn och hon var så dräktig så. Nu hoppas vi att resten av tiden går bra så det kommer att antal småttingar i mitten av oktober!!

 


Så kommer vi dagens utställning som var i Gimo Uppland. En nationell kennelklubbsutställning med en irländsk domare Heather Cox. Mycket trevlig!! Jag var verkligen i valet och kvalet om jag skulle åka för det såg inte så kul ut på väderfronten. Jag hade anmält tre hundar men Walle han var med husse och fjällvandrade så det var Aragon och Hilda som ställdes ut. Aragon vann juniorklassen och fick CK. Men han slutade sedan som andra bästa hane med CERT!! Min lilla kille tio månader gammal.  Hilda hon blev tvåa i öppenklassen med CK!! Nu blir det lite uppehåll i utställandet men snart är vi påt igen!!

Min fina Aragon!!! Hübinettans Double Sensation!!!

 


Av Hübinettans Kennel - 28 augusti 2017 20:20

Jag är så glad och stolt över min valpköpare Marianne Berglund!!! Marianne köpte Hübinettans Blue Bell aka Daisy av mig för ca fyra år sedan. Daisy visade att hon gillade att spåra och nu har hon och Marianne gått tre viltspårsprov och tagit titeln Viltspårschampion!!!Det är mig veterligen kennelns första men inte sista viltspårschampion. Så GRATTIS igen och så himla bra jobbat!!

   

Av Hübinettans Kennel - 27 augusti 2017 20:47

Wheatenfestivalen är en mycket trevlig utställning. Bra arrangerat och väldigt trevligt runt ringen. Det spelar egentligen inte så stor roll hur det går men möjligheten att träffa valpköpare och fodervärdar i denna miljö är jätteskoj. Egentligen hade jag inte alls tänkt åka dit men jag vet ju hur trevligt det brukar vara. Det var sju hundar anmälda från mig men två hade fått förhinder att komma.  Detta är utställningen som många har som sin första utställning där man provar detta med utställlning. Man hjälper varandra uppfödare emellan och som sagt det är en trevlig dag.

Den enda hund jag anmält själv var Walle som slutade som fyra i en stor championklass.  Men innan honom var Totte, Hübinettans Torsten på skorsten,  som hans matte ställde så fint. Totte han har verkligen utvecklats på ett år här kan ni se bild på hur han såg ut för ett år sedan och nu, Han är en kille på den större skalan 51 cm.

   

Lilla Elie var också med, Hübinettans Elodie, hon var så duktig.

 

Vittra var också med och blev tvåa i unghundsklass!

Så var det Mynta som ställdes  för första gången och det fixade matte Anne galant. Mynta, Hübinettans Dodge Regent, fick fin kritik och med lite träning kommer hon fixa detta galant.

 

Jag ställde också Freja, Bishops dotter, och hon vann unghundsklass och blev Best in Show unghund!!!Men som sagt en solig dag och en mycket välorganiserad utställning!!! Vi kommer igen!!!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se