Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 7 augusti 2017 10:06

Årets tur till Jämtland är avklarad!! Och vilken tur det blev!! Meteriologerna hade lovat ösregn hela helgen så vi, dvs jag och Helene var väl inte särskilt positiva när vi åkte. Hela vägen upp till Svenstavik ösregnade det. Vi bara såg framför oss blöta hundar och blöta grejor. Vi satte upp tältet och då regnade det inte så mycket sedan for vi till Höglanda gård på Skanderåsen utanför Svenstavik där vi mötte upp med goda vänner. Vi åt en suberb middag där gjord på jämtländska specialteter.Jag har fått bilder av ingrid som visar lite av den goda maten!! Kan verkligen rekommendera detta ställe!!!


     

Till Åsarna kom Nicke Jonsson, Hübinettans Icke sa Nicke med matte Ingrid. Han vann öppenklassen med CK och slutade som fjärde bästa hane med RCert!!! Bra jobbat Nicke och Ingrid!! Dagen därpå vann han öppenklassen med excellent!!

 


Så blev dag ett i Åsarna och det regnade inte!! Jag hade med mig Walle och Hilda. På plats var också Walles dotter Akita,Keep Sparkling Autumn Ablaze,  från Norge. Denna lilla tjej som precis blivit 9 månader tog sitt första cert och roligt är att hon är född samma dag som min Viola och hennes syskon. Dagen efter kom hon tvåa i juniorklassen med CK.

 

Walle han blev bästa hane och slutade som BIM !

     

Så var det lilla Hilda, Allta Madra Hyacint for Hubban,  som blev tvåa i juniorklassen med CK det blev hon även dagen därpå på den Internationella utställningen i Svenstavik och blev då också fjärde bästa tik!

 

Dagen därpå var den internationella utställningen i Svenstavik och dit kom också Selma, Hübinettans Perfektibel  Lollipop. Denna lilla tjej nio månader gammal blev andra bästa tik och tog sitt första cert!!!

 

Walle avslutade denna dag med att bli BIM igen  med CACIB och man kan sammanfatta att detta var en superhelg och det regnade inte på hela tiden. 

     

Till sist vill jag gratulera Marianne  Berglund och Daisy, Hübinettans Blue Bell, som tog ett första pris i viltspår och kom sjua av 21 startande i klubbmästerskapet för viltspår som wheatenklubben ordnade. Grattis igen och bra jobbat!!

 Av Hübinettans Kennel - 3 augusti 2017 14:39

Vid fem veckor provade vi att ta några posebilder av småkillarna. Så här blev det!

Grön                                   Mörkblå                             Lila                                     Ljusblå

       

Nu är de snart sex veckor och gillar att vara ute i sin stora hage. Men när det är varmt ligger de gärna i skuggan. Alla fyra är matglada små krabater som nu äter färskfoder med god aptit. Fortfarande finns en hane att tinga. Hör av er om ni är intresserade.

         


Av Hübinettans Kennel - 31 juli 2017 12:38

Färden denna gång gick till det vackra Värmland. Där mötte vi upp med ett gäng glada hundmänniskor för att i tå dagar springa runt ringarna. Men den största delen av tiden gick åt till trevligt umgänge, god mat och många skratt. Fredagskvällen blev det färska räkor och havskräftor och det vara bara mums. En liten flamingodrink blev det också!!

 

Lörden var det utställning på Ransäters  hembygdsområde en mycket  trevlig plats.  Först ut vara Aragon, Hübinettans Double Sensation, som debuterade i juniorklassen. Den vann han med excellent. Sedan var det Rizzos tur och han vann öppenklassen med CK slutade som femte bästa hane och fick sitt tredje  cert och kan nu titulera sig som Svensk Utställningschampion!!! Walle var också med han blev fjärde bästa hane den dagen!!

   

Efter for vi vidare mot Torsby genom den vackra Frykendalen. Väl framme väntade mer hundvänner. Det blev mer skratt god mat som denna gång kom från Åland. Fårkorvar och halluomiost grillades och så blev det en grekisk sallad och tsatsiki. Kolla formen på korvarna!!!!

    

Så var det dags att gå in i ringen igen och Aragon var på ett strålande humör. Tror han och jag lockade fram många skratt den dagen. Men vilken härlig hund han är. Han blev tvåa i juniorklassen med excellent. Rizzo vann återigen  öppenklassen med ck och Walle slutade som fjärde bästa hane.

     

Nu laddar vi om för nästa helg bär det av till Jämtländska skogarna!!!


Till sist vill jag också gratulera Helen Loning och Vera, Hübinettans Kriemhild, som tagit ännu en pinne i agilityn!!!!

Ni är så duktiga!!!

     


Av Hübinettans Kennel - 24 juli 2017 16:46

Det har blivit lite dåligt med bilder på valparna men nu kommer det. Valparna är nu fyra veckor och det fins en hane att tinga. De är så runda och goa. Gillar mat samt att busa och leka med varandra. Men som sagt bilder säger mer än ord!!

                       

Av Hübinettans Kennel - 23 juli 2017 17:52

Så var man hemma igen efter en fin tur till norra Sverige.  Det blev mycket gos med barnbarnen och mycket spring för hundarna i det vackra landskapet där det prunkade av vilda blommor. En tripp till Åsele marknad gjorde det möjligt att träffa många gamla vänner från den tid jag bodde i Vilhelmina.

     

Nu är jag som sagt hemma igen och naturligtvis var det dags för utställning då. Det som var skönt denna gång var att de låg nästgårds dvs i Eskilstuna och Köping. Eskilstuna första dagen och med var Vittra och Castor. Castor blev femte bästa hane med CK. Han gick för första gången i championklass och det var en stor klass med många fina hanar. Och han har ju precis fyllt två år.

 

Även Vittra var med och hon vann unghundsklassen och fick gå vidare till finalen men kom tyvärr inte med bland de utplockade.

 

Söndagen utställning var i Köping och jag funderade verkligen på om jag skulle fara dit. Det hade ju blivit domarbyte flera gånger.  Men jag for dit och där mötte Misan och Vittra upp samt Sigge, Hübinettans Dante Aligheri, med matte och husse. Först in med Sigge som blev trea i öppen klassen och fick CK. Sedan lilla fina Vittra som vann unghundsklassen med CK och det slutade med att hon fick reservcert. Så man måste säga det blev en alldeles lysande dag. Bilden är på Sigge bus!!!

 

Nu ska valparna tas hand och det kommer snart valpbilder. De är fyra veckor nu och det finns en otingad hane!!!

Av Hübinettans Kennel - 17 juli 2017 20:12

Valparna är nu tre veckor och det händer jättemycket. De har öppnat ögonen. De har börjat äta valpmat. Men än mammas mat bäst för dessa små knubbisar.  Det börjar bli fart i lådan och de leker lite med varandra. Just nu finns en kille att tinga i denna fina kull. Här kommer några bildbevis!!!

           


Av Hübinettans Kennel - 2 juli 2017 10:19

Utställning igen men vad roligt det är att träffa alla trevliga människor, umgås och bara ha det bra. Denna gång styrde vi kosan mot Borås, Helene och jag. Vi hade fyra hundar med oss som inte var vana att umgås eller hade träffat varandra tidgare. Två av dem hade heller aldrig åkt husbil men de fixade det galant. Vi satte upp vår hage och sedan var det full fart.

   

SMHI hade sagt att det skulle ösregna hela lördagen men eftersom dagarna gick blev vädret bättre och bättre och när lördagen kom var det strålande sol och mycket varmt. Vi skulle inte in förrän efter tolv så det blev en lång väntan. Sedan när det väl startar går det ju i 190 knyck. Först in var Castor, Hübinettans Dodge Custom Royal, och detta var hans femte officiella utställning. Castor fyllde två för en vecka sedan. Detta var den första utställningen efter det. Han vann öppenklassen slutade som andra bästa hane med cert och blev därmed svensk utställningschampion. Han blev därmed min elfte egenuppfödda champion.

   

Men mig hade jag också Vittra, H Ford Crown Victoria, som blev tvåa i juniorklassen med excellent.

 

Till sist var Lillan med för första gången på länge och hon slutade som andra bästa tik. Så man måste få säga det var en bra dag!! Nu tar vi upphåll ett par veckor och ska ägna oss åt barn och barnbarn!!

 

Av Hübinettans Kennel - 29 juni 2017 21:50

Oj vad det går fort! Man kan se hur de växer dag från dag. Klara hon pysslar om de små och de är så gosiga. Här kommer lite bilder på de små!!    

        

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se