Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 22 maj 2017 21:44

Åland är en mycket vacker plats och speciellt på våren. Inte gör det saken sämre att det var hundutstälning där. Husbilen packades och och det bar av mot Enköping för att hämta Sandra och hennes hundar. Jag hade med mig Bishop och Hilda. När alla var på plats i bussen tog Sandra ratten och det bar av mot Kapellskär och båten. På vägen dit fårr jag ett telefonsamtal med glädjande nyheter Marianne och Daisy, Hübinettasn Blue Bell, har klarat ett första pris i viltspår. Det är om jag inte minns helt galet den första från min kennel som gjort det. Så stort GRATTIS till Marianne och Daisy.

   

Väl ombord blev det lite god mat och lite gungeligung men det är det nästan alltid på Ålands hav. Väl framme vid utställningsplatsen blev det mys i solen med hundarna. Samt att titta på det blommande Åland. Njut av de vackra gullvivorna.

   

Kvällen blev en trevlig samvaro med andra terriermänniskor.

Så blev det uställningsdag. Vi gick in ganska sent och först från mig var Bishop. Han slutade som andra bästa hane med CERT och blev därmed finsk champion.

    

Så var del Hilda och hon blev bästa tik med CERT så  det var en så kul dag.

    

Så tack till alla som stod runt oss och hjälpte till att hålla hundar och fota. Längtar redan till nästa resa till Åland!!!


Av Hübinettans Kennel - 19 maj 2017 16:17

Ibland blir det lite annorlunda än man  tänkt.  Har länge funderat på Lexus till Klara men så kom jag på att han är ju inte så ung längre. Vill jag nu ha en kull med honom och Klara borde jag nog ta den ganska snart.

Lexus är ju stilig herre som gillar det mesta det kan vara både lydnad, utställning och rallylydnad. Klara är en liten tjej som också gillar att jobba. Att spåra och hitta sin klöv det gillar hon. Hon är än så länge sparsamt utställd. Båda har lockig silkig päls samt att båda har A-höfter.

På ultraljudet visade det sig att det var 5-6 valpar så valpar kommer det att bli och de föds veckan före midsommar.


Hübinettans Christine de Pisan aka Klara

     

Seamrog No More Rock and roll aka Lexus

 

Och till sist så har jag bild på bebisarna i magen!! Är du intresserad av denna kull är du välkommen att höra av dig.

   

Av Hübinettans Kennel - 12 maj 2017 08:55

Äntligen maj och lite värme ute. Åtminstone till en början men det var då vi var ute i skogen och provade på viltspår. Det var ett glatt gäng som kom med sina hundar. Vi lade våra spår och eftersom hundarna var noviser så blev det inte några längre spår. Under tiden vi väntade att spåren skulle ligga till sig så blev det grillning och mycket skratt och prat. Sedan bar det av ut i skogen. Jag följde Klara på spåret och hon tyckte det var spännande och när hon väl fått tag i klöven ville hon behålla den för sig själv. Sedan gick jag med Walle och det var speciellt. Visst han luktade på blodet och visade lite intresse men sedan såg han alla underbara ställen att kissa på det blev hans mission. Sedan ville han helst gå på stigen så det inte kom pinnar i pälsen. Till sist kom vi fram till klöven och den var så äcklig så han bara ignorerade den. Vår kursledare hon skrattade och sa att han var speciell!! Men skam den som ger sig vi ska påt igen på söndag!!

         

Så fick vi besök för klippning av fina Castor. Han fyller snart två år då blir det dags att åka på utställning igen. Castor är ställd fyra gånger i officiell klass och har två cert, en klassvinst med ck och till sist så blev han svensk juniorvinnare-16. Det blev lite skryt där!!


 

Så var det dags för årets första tur med husbilen och det var Tånga Hed som var målet. Där mötte vi upp med glada vänner och njöt av en fin kväll i sol och värme. Det var utställning dagen därpå och jag hade med mig mina småflickor och Walle. Viola vann sin klass 6-9 månader. Bella blev trea i juniorklassen med VG. Domaren tyckte hon var valpig.Det var Walle, som nu hittat glädjen i att gå på utställning, som gjorde bäst ifrån sig. Han vann championklassen och blev andra bästa hane.

     

Till sist månadens blommor. Det kan bli fler sedan men dessa får vara med först. Tulpanen står i ensamt majestät på komposthögen och förgyller den. Vitsipporna fotade jag i spårskogen. Detta var allt för denna gång för veckan efter detta inleddes med snö och kyla men nu verkar värmen vara på väg tillbaka igen!!!

   

Av Hübinettans Kennel - 30 april 2017 20:01

Som jag skrev igår skulle mer spännande nyheter komma idag. Det är nämligen så att vi har parat vår fina Lillan igen och denna gång med en 12 år gammal kille som heter Kaiser till vardags. Lillan är ju en tik på den mindre skalan med  en fantastisk kropp och päls. Hennes stamtavlenamn är Hübinettans Lily of the Walley. Lillan är svensk utställningschampion och har flera CACIB.

Kaiser heter Wheaten My Love Learning ABC i stamtavlan och är en ståtlig kille med vacker silkig päls. Hans ägare beskriver honom som "Kaiser är en maskulin och ståtlig hane. Både vardag och MH visar på en orädd och nyfiken kille. Han är en kramgo, knähund (tror han) och vet precis hur man ska charma en besökare. Kaiser är svensk och finsk champion. Han blev  Årets Utställningswheaten hanar 2008. Dessutom är han Finsk vinnare -08 och Svensk viltspårschampion.

Vi hoppas verkligen att det blir valpar efter denna kombination. Valparna kommer att födas veckan efter midsommar och levereras v 34. Är du intresserad av denna spännande kombination så hör av dig till oss. Här ser ni det vackra paret!!


Lillan                               Kaiser

   

 

Av Hübinettans Kennel - 29 april 2017 19:08

Denna vecka började bra! Fick veta att H King Trushbeard aka Malik röntgats och att han har A på sina höfter. Nu är tre av fyra i den kullen efter Lizzie och Jamie Oliver röntagde och alla har A!  Dessutom så ställdes Malik ut idag på Roskilde internationella och slutade som tredje bästa hane. Grattis till er Janne och Malik!!!

  

Mer har hänt H Dante Aligheri aka Sigge är också röntgad och fick även han ett A på sina höfter. Då är man glad och även han har Lizzie till mamma och Franke till pappa!!

 

Nessie, Iness Wheaten Lulaby, är i Norge och ställs ut av Nathalie och Sandra. Hon blev idag Bim! Bra jobbat tjejer.

 

Till sist kom det ett diplom från SKK i veckan. Det är uppfödardiplom för att jag gjort BPH på många av mina hundar.

 

I morgon kommer mer spännande nyheter!!Av Hübinettans Kennel - 27 april 2017 18:43

Utställning på hemmaplan det är ju inte ofta det sker men under förra helgen var det två stycken. Då tar man ju chansen att visa sina hundar. Denna gång var det mest de små. På lördagen var det nationell utställning på Rocklunda  och tre av mina hundar var där. Det var Walle Vittra och Hilda.  Det gick sådär Walle fyra i championklass med excellent, Vittra fick good för hon var så sprallig att hon inte ville trava och till sist Hilda som vann unghundsklassen med excellent.

På söndagen var det Årets Bergslagswheaten och den gick av stapeln i Kolbäck. Dessa hundar deltog där.

Hübinettans Double Sensation aka Aragon HP, BIM 6-9 månaders valp

Hübinettans Purple Eye aka Viola HP, BIR 6-9 månders valp BIM valp totalt

Hübinettans Elodie aka Elie HP, 2:a i 6-9 månaders valp

Hübinettans Ugly Duckling aka Harry 4:a i juniorklass

Hübinettans Daffodil aka Rizzo HP, 1:a i öppenklass och BIM öppen

Hübinettans Valiant Little Tailor aka Walle 4:a i championklass

Hübinettans Ford Crown Victoria aka Vittra 4:a juniorklass

Allta Madra Hyacint for Hubban aka Hilda HP, 1:a i unghundsklass BIS unghund

Och här kommer lite bilder från dagen.


Viola och Aragon               Elie                                 Harry                                 Rizzo

       

Vittra                                 Hilda

   

Och till sist Walle som även gav domaren en kram!!!

   Av Hübinettans Kennel - 21 april 2017 08:42

Nu är påsken över och vi går verkligen mot vår och försommar. Som jag längtat och snart är det dags att bege sig ut med husbilen igen. Men ännu är det några veckor dit och vi ska hålla oss på hemmaplan.

Det har hänt några roliga saker senaste tiden som  jag bara måste skriva om. Först är det Helen och Vera, Hübinettans Kriemhild, som tävlat i agility. Efter de nya reglerna tävlar nu Vera i large och där har hon tagit en pinne. Grattis till er båda!!

Kenneln har också fått en ny champion det är Janne och Malik, Hübinettans King Thrushbeard, som erövrat  denna titel. Han kan nu stoltsera med att han är dansk champion!! Grattis till er båda! Och den utställnning han tog sitt sista cert på blev han även bäst i rasen!

 

Kyra, H Valkyria, har nu fått bekräftat att hon är lettisk champion och också baltisk champion.

 

Själv har jag varit i södra Lappland och firat påsk med barnbarnen och med mig hade jag Walle. Han älskade att springa på skaren och rulla sig i snön. Att åka skoter gick också bra,

 

Till sist vill jag säga Grattis till Lillemor Hägglund, kennel Dog Rose Gold, som fått valpar efter H Rapunzel och H Bishop av Llandaft!!!

Av Hübinettans Kennel - 13 april 2017 09:30

Så här före påsk har det varit full fart här hos oss på Hübinettans och det mesta har handlat om hundar. Vi hade en riktig vårhelg så det blev många utetimmar i trädgården.Men för at börja med vad som hänt så ska jag nämna att Björn, Hübinettans One Vision, har nu blivit röntgad med resultatet A+B på sina höfter. Björn är en snäll kille som lever med katter och barn. Han är utställd en gång och fick då ett Reservcert. Han kommer nu att stå till förfohgande för avel.


 

På fredagen flyttade också Elsa, H Klara av Assisi till sitt nya hem på Åland. Hon får ett fint hem hos Patricia och Yngve som har vana av wheaten.

 

Så kom Nicole för att vara här ett par dagar samt att ta hem gamle Kviven till Tyskland. Vi hade ett par trevliga dagar och Kviven fick tillbringa sina sista dagar i Sverige med sin favorittjej Lizzie. Det gamla paret möttes i Berlin för sex år sedan och detta resulterade så småningom i en underbar kull på åtta valpar.

 


Helgen fortsatte med olika saker Bishop kom på besök för bad och kammning.

 

Klara ville leka så Elisabeth kom ut och satt i solen och vitittade på när hundarna rasade runt. Inte nog medPetra kom med Elli och så var det fullt fart igen.

           

På söndag kom Lillemor från kennel Dog rose gold och vi bestämde oss för att premiärgrilla i det vackra vädret. Hon hade även med sig Mira en dotter till H Rapunzel. 

     

Måndag blev det en vilodag för oss och hundarna men på tisdag var det dags att fara på handlerkurs för Gerard

O´Shea. Det blev en kväll med full fart. Många wheaten var där och från mig var det Walle, Bella, Rizzo, Vittra och Elli. 

Ser redan fram mot nästa gång. Här kommer lite bilder från kvällen och nu är det dags för mig och Walle att åka till Lappland och fira påsk med Jacob och Selina.

               

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se