Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 13 december 2020 12:40

Vi söker ett nytt hem till vår Frasse en glad och sprallig kille på 10 månader. Han gillar viltspår och är bra med andra hundar men han ska vara ensamhund så han får den uppmärksamhet han behöver. Det vi vill ha till honom är en fodervärd som bor inom en timmes bilfärd från Västerås så vi kan hålla kontakt. Han kommer ju att ska ställas ut så hans päls måste skötas. Tror du att Frasse påassar dig så hör av dig.

 

Av Hübinettans Kennel - 6 december 2020 14:29

Det var länge sedan man såg solen nu! Allt bara grått och trist men några ljusglimtar får man ju och en kom häromdagen. Agneta och Skorpan, Hübinettans Suzanne, har varit på viltspår och jobbat så bra att de fick ett första pris. Grattis till er båda!!!


 

Själv har jag idag den 6 december varit i skogen med Helene och hundarna och gissa vad vi hittade på gula och trattisar!

 

Nu börjar jag vänta att Solan ska löpa så vi kan para hennne med den stiliga Aragon. Men hon verkar tycka att det är dags ännu.

Solan

 

Några andra hälsningar som kommit är från Gösta som varit med husse på älgjakt. Harry i juldräkt och Bosse på span!!!

     
Av Hübinettans Kennel - 25 oktober 2020 12:10

Nu är det höst! Jag tycker det regnar hela tiden och det är inte lätt att ha valparna ute längre stunder men vi provar att hinna ut mellan skurarna. Det som förgyller vardagen är alla hälsningar och bilder från valpköpare och fodervärdar som berättar saker de gör med sina hundar. Denna gång det Aragon som gjort BPH. Vad är då det? Jo det är en mentaltest som SKK tagit fram för våra hundar. Aragon klarade detta med bravur så stolt över honom och matte och husse. Kan också säga att Aragon ska bli pappa förhoppningsvis till en av mina kullar nästa år!

 

Nästa hälsning kommer från Robin, H Rosebay Willowherb, som blivit fyra månader och varit på sin första klippning hos Sandra i Enköping. Se så fin han blev!

 

Det kom också en glad hälsning från Ryssland från Ricks matte. Rick har nu varit röntgen och han hade A-höfter. Jättekul!

 

Så till valparna som nu har blivit sju veckor. Det var dags att välja vilka som jag ska ha kvar i kenneln. Hjälp hade jag av bästa Helene och Sandra som fick mig att kanske ändra mig angående val av valp. Jag hade bara sett en lite lurvig, knubbig dam men efter klipp kom det fram en riktig snygging. Så det blir lilla fröken Lila som ska stanna i kenneln. Hübinettans Innocent Lady!

 

Här kommer då posebilderna på de övriga troligtvis blir även ljusgrön, H Easy Whisper, såld med bibehållen avelsrätt.

       Av Hübinettans Kennel - 12 oktober 2020 09:20

Oj vad tiden går fort!! Valparna är redan fem veckor och de är alldeles bedårande! Viola är en supermamma som pysslar med sina små nästan hela tiden. De äter vanlig mat tre gånger om dagen nu och gillar verkligen att få sin mat. Igår fick de komma ut för första gången och det var spännande. Hoppas nu att vädret håller så de kan vara ute lite varje dag. Alla valpköpare har varit här och det var både gamla wheatenägare men även helt nya. Så till sist lite bildbevis på sötingarna!!

               

Av Hübinettans Kennel - 5 oktober 2020 12:46

På hösten ska man ju fara till Tånga hed på utställning och det gjorde vi, dvs Helene och jag, denna höst också. Känslan att få fara på en roadtrip med husbilen var underbar.  När vi kom fram och satt upp förtältet kom våra vänner och det blev en räkafton i glada vänner lag. 

Vi skulle inte in förrän sent på lördagen så vi tog det bara lugnt under dagen. När det väl var dags att gå in så var man ju lite spänd för det är ju länge sedan det var utställning. Jag hade Selma, H Queen Bitch, och Vittra, H Ford Crown Victoria, med mig. Väl på plats dök även Bacchus upp.

Först in var Bacchus men han ville inte visa sig som han kan för hans matte var inte med men Sandra skötte det bra. HAn fick jättefin kritik men ett VG pga att han inte ville riktigt. Sedan var det Selmas tur hennes första officiella utställning. Det klarade hon bra med excellent och tvåa i sin klass. Så var det Vittra som blev trea i championklass med excellent och CK men tyvärr inte placerad. Med var också Bishops dotter Bella, Cameron Teeling, som vann unghundslass med excellent  och CK. Sedan väntade en lång resa hem med mörker och regn inte kul men när man väl var hemma var det skönt att landa i soffan. Så lite bilder från trippen. 

 Vittra och Selma                                                         Bacchus                                Selma


        . 

Så lite uppdatering från lådan. Valparna är nu fyra veckor och det är full fart i lådan. Valpköpare har börjat komma men alla har inte bokat in sig ännu. Lite bilder då!

                  

Av Hübinettans Kennel - 28 september 2020 13:40

Vi var på utställning igår. Det var inte igår som man säger. Det var höstruggigt men inte alltför kallt när vi åkte till Norberg kennelklubb för att vänstervarva. Jag hade tre hundar med varav två tyckte att detta var inte så kul så det blir att träna mer medan den tredje verkligen gillade läget. Alla är noviser inom utställning så det blir nog bättre med tiden. Men Frasse, H Assar Bubbla, blev BIM-valp med fin kritik. Fin kritik fick även de andra men det behövs mer träning.  Här har ni bild på två av dem först Frasse som är efter Putin och Klara, sedan Solan, Sotsvetie O Sole Mio.

Frasse                                                                              Solan

     

När det gäller valpen Isak så har vi hittat en familj till honom så han kommer att flytta till Gimo om inget speciellt händer.

  

Så till sist småklumparna som nu blivit tre veckor. De har blivit avmaskade, fått klorna klippta och även märkts upp med halsband. Den röda och den lila är flickor och de andra är då pojkar. När de föddes vägde de ju mellan 240-290. Nu när jag vägde dem så vägde de mellan 870-1050gr så oj vad de växer. Nu vandrar de även omkring i lådan men mesta tiden äter och sover de.Viola är en mycket duktig mamma som verkligen pysslar om de små. Så lite bilder!

             Av Hübinettans Kennel - 20 september 2020 18:27

Nu är valparna två veckoroch mer om dem kommer längre ner. Men först vill jag gratulera Lisa som har kört Nosework med Luna och som jag förstått det på Almus, Lunas bror, matte Lena så gick det väldigt bra. Grattis Lisa och Luna och bra jobbat!

 

Lille Isak som kom tillbaka i fredags har fort kommit in i gänget här hemma. Jag hoppas att vi snart hittar rätt hem till honom annars är risken stor att jag fäster mig för mycket i honom!!!

 

Så tillbaka till valparna då. De är ju två veckor nu och har börjat stappla fram så sakteliga. De har även öppnat ögonen så de ser som små hundar nu. 

Jag har även registrerat dem och de har fått sina kennelnamn som denna gång är namn på liljor. Viola har ju själv namn från en lilja så då får hennes valpar det också. Så namnen blev: H Tiny Shadow, H Tiger Lily, H Easy Whisper, H Sweet Rosy och till sist H Innocent Lady. Så kommer det lite bilder här och man kan se hur de växt om tittar tillbaka i bloggen och ser när de ligger och diar första tiden och nu.

               


Av Hübinettans Kennel - 17 september 2020 08:48

Jag har fått tillbaka en valp från förra kullen. Isak är snart 4 månader och nästan rumsren. Det fungerade inte för matte med den som skulle vara dagmatte så matte kunde inte ha honom kvar. Är du intresserad av denne lill man så hör av dig till mig!

 

Så de andra valparna som nu är 12 dagar och är som små paltar. Här har det också blivit en förändring. Det finns en hane kvar som jag skulle vilja sälja med bibehållen avelsrätt.

Hör av dig om du är intresserad!

       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se