Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 13 september 2020 16:19

Nu har det gått en vecka sedan Viola och Ozzys valpar föddes. Viola pysslar om de små och de växer så det knakar.  De har mer än dubblat sin vikt.  Kolla in stilbilderna! Det är inte lätt att hinna ta när det händer något men kolla nacken hur den veckar sig och en gäspar. 

Ny rapport om en vecka!!

           

Av Hübinettans Kennel - 9 september 2020 19:28

För tre dagar sedan födde Viola fem valpar. Det gick fort och det känns bra. Viola pysslar om de små och vill helst och vill inte  att någon annan än jag pysslar med de små. De vägde när de föddes mellan 240 gr och 275 gram och idag väger de mellan 360 och 490 gr. Det är så mysigt att sitta och titta på de små. Alla valpar är tingade!!!           

Av Hübinettans Kennel - 29 augusti 2020 16:02

Idag fick vi besök av Walles dotter Vilja, Coredogs One Rock Fever. Walle trodde nog att det kommit en dam till honom men nu var det inte så utan hon ville bara leka och han insåg nog det ganska kvickt.  De racade runt i regnet och blev väldigt blöta. Lite ovanligt när det inte har regnat på hur länge som helst. Många likheter såg vi hos de båda.

     


Viola då hon är nu på dag 54 och eftersom jag vill veta hur många valpar det är och jag tyckte hon var för tjock för att det skulle bara vara tre. Så för ovanlighetens skull gjorde jag en röntgen och det visade sig att det är fem valpar.

En valp ska stanna hos oss i kenneln och den behöver jag en fodervärd till.

   

Av Hübinettans Kennel - 16 augusti 2020 16:37

Walles barn börjar bli stora och tre har utmärkt sig i helgen. Först ut var Rick, Hübinettans Rick with the tuft, som var på en internationell utställning i Ryssland där han blev BOB,Best of Breed, och tog sitt första CACIB.

 

I Norge har det varit Norsk vinnarutställning och där blev Akita, Keep Sparkling Autumn Ablize, Walles dotter, Norsk vinnare, tog ett nordiskt cert och blev BIM. Grattis till Wenche och Akita!!!

 

Där var även Hübinettans Charles Perrault aka Valter. Deet var matte själv som visade denna gång och det gick ju utmärkt! Han tog CERToch blev tredje bästa hane. Grattis till Valter och Margrethe!!! Kan också säga att Rick och Valter är syskon och de är 19 månader.

   

Viola hon är nu på dag 40 och börjar bli lite rund om magen!!!

 

Till sist nu har alla valpar åkt till sina nya hem. Ett gäng mycket trevliga köpare har det varit. Två stannar kvar i kenneln och vi ser fram mot att se dem växa upp. Lite bilder från sista dagen då när kampade om en trasa!!! Nu händer det inte så mycket här hemma så det blir nog lite tyst påp blogggen någon vecka eller två!!

         

Av Hübinettans Kennel - 13 augusti 2020 19:53

Nu har allvaret börjat dvs tillbaka till verkligheten. Efter att inte träffat eleverna sedan i mars så förbereder vi deras återkomst nästa vecka och det är mycket att göra. Samtidigt blir valparna åtta veckor i morgon och ska börja flytta.

Men en sak som hänt är att Lance, Hübinettans Sir Lancelot, har klarat doftprovet eucalyptos. Han och matte Ingegerrd fixa det galant. Denne stilige kille som älskar att jobba med nosen.

 

Viola är nu på dygn 37 och man kan ana en liten mage. 

 


Valparna har nu varit på besiktning och chippning samt vaccinering. Det gick alla därifrån med ok i rumpan. Men det är lite tufft att packa in nio valpar i bilen och sedan in till veterinären. Tur man har strollern då. Nu är det sista natten med gänget imorgon börjar de första fara!!

   


Av Hübinettans Kennel - 9 augusti 2020 18:47

Valparna är ju drygt sju veckor och är dags att ta posebilder.  Det gjo rde vi i trädgården med ett gäng trevlig uppfödare. Det är alltid kul att diskutera och få feddback på en valpkull och speciellt då från andra uppfödare.  Man lär sig väldigt mycket genom att känna klämma på varandras valpar. Dagen avslutades med fika på altanen och mycket hundsnack! Tack för ni kom och hjälpte mig välja valpar. Det blir ljusblå och orange som stannar i kenneln.

 

  Och här kommer bilderna på valparna. Först ut är hanarna!

Lila                                    grön                                 ljusblå                      mörkblå


       

Så var det tikarna!

vit                                       rosa                                   röd                             orange

       

gul

 

Nu ska vi bestämma vad de ska få för kennelnamn också!!!Av Hübinettans Kennel - 8 augusti 2020 16:46

Så har vi varit på ultraljud med Viola och det visade sig att hon är dräktigt. Inte så många sa veterinären men tre-fyra stycken trodde hon. Men man vet ju aldrig de har haft fel förut. VAlparna beräknas födas runt den 6 september. Pappan är en trevlig kille som heter Ozzy, HOS Zakai,. Han är utställd med excellent och har A på höfterna. Inavelsgraden på denna kull är 0,0% och kullindex 108. Viola, Hübinettans Purple Eye, är utställd med Cert och 13 reservcert. Hon har B på höfterna och har gjort ett bra BPH. Tack alla som ställde upp och hjälpte till för att denna kull skulle bli av, Juha, Linda, Marie Ö, Inger Ny och till sist men minst till Sandra Träff.

     

Så lite valpbilder. Vi går in på sista veckan nu och nästa fredag börjar de flytta. Alla valpar är tingade.

         

Av Hübinettans Kennel - 1 augusti 2020 10:56

Äntligen fick vi ta en tur med husbilen. Den som i stort sett brukar rulla varje helg på sommaren har inte rört på sig nästan. Men nu var det dags. Jag och Helene med Lukas, Archie och Lotta tog en tur till Småland. Vårt första stopp var på en ställplats strax utanför Söderköping vid Stegeborgs slottsruin.  Ett mycket trevligt ställe! Där möttes vi upp av Engelbrechtarna och deras hundar. Vi hade trevlig kväll med mat och vandring runt området och dagen efter besökte vi borgen.

           

Därefter for jag Helene vidare mot Västervik och Långsjöns Camping en vacker plats men det blåste kallt ch var nära en väg så vi åkte norröver igen. Då hamnade vi på Eköns camping vid Valdermarsvik och oj vad fint där var: Vädret var bättre och hundar fick bada. Vi badade inte det var 15+ i vattnet. Men vi gick på klipporna och njöt av det vackra landskapet. För Lotta var det första gången hon badade och det var lite läskigt men efter sprang hon som en tokig på stranden. Ett riktigt wheatenrace!! Tack Helene för dessa underbara dagar.

       

Väl hemma så  blev det valpmys igen. De små har nu blivit sex veckor och växer så det knakar. De är rent i skålarna och älskar springa ute och busa. Några bilder på dem också.

       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se