Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 26 juli 2020 08:26

Ännu en sommarvecka har gått och valparna är nu fem veckor. När det inte är några utställningar så träffar man ju inte sina valpköpare och fodervärdar lika ofta. men i vecka har vi haft besök av några av dem. Men först av allt vill jag säga Grattis och vad duktiga ni är till Lena Axelsson och Almus som har tävlat rallylydnad. Almus gjorde en mycket bra runda med 89p. Det var hans andra tävling hittills och den första för i år. Bra jobbat! Ser ni hur stolt han ser ut!!

  

Vilka har varit här på besök jo det är Hollie H Hallelujah, Rizzo H Daffodil, Bacchus H Bacchus. Det var så kul att få träffa er och era mattar och hussar. Oj vad jag längtar tills vi får ställa ut igen!!

Hollie                                Rizzo                                Bacchus

     


Till sist lite bilder på valparna som nu är fem veckor och kan vara ute en hel del. Här är en del sovbilder för de sover ju mycket ännu.

           


Av Hübinettans Kennel - 20 juli 2020 16:33

Nu har fyra veckor gått och valparna har börjat äta vanlig mat och vara ute. Som tur är att det varit så fint väder så de kunnat vara ute. Det blir mer och mer spring i benen och att upptäcka livet samt  bråka med varandra.


Vi har fått ett återbud på en tik och jag har efter mycket funderande bestämt att jag vill sälja henne med bibehållen avelsrätt. Det innebär att man köper valpen för halva priset och jag får möjlighet att ta en kull på tiken.  Så finns ni inom ett rimligt avstånd från Västerås och är intresserade så är ni välkomna att höra av er.

Så lite bilder på de små!!

             

Av Hübinettans Kennel - 15 juli 2020 13:57

 så är valparna snart  fyra veckor och vad det går fort. De springer omkring men fortfarande lite ostadiga på benen men det blir bättre för varje dag. De har börjat busa lite med varandra men för det mesta sover de än så länge. Jag har nu registrerat dem i Svenska kennelklubben och de har då fått sina namn. Än har jag inte bestämt vem som ska heta vad men namnen kommer från svenska vilda blommor för de föddes ju på midsommarafton. Så det blev nio sorters blomster!!! Här kommer namnen:

Tikar

Oxeye Daisy prästkrage

Tansy  renfana

Cowslip gullviva

Poppy vallmo

Wild Pansy styvmorsviol

Hanar

Buttercup smörblomma

Yarrow röllika

Red Clover röd klöver

Rosebay Willowherb rallarros

Så till sist några bilder på sötnosarna!

           

Av Hübinettans Kennel - 10 juli 2020 10:18

Det har varit mycket de senaste veckorna så det har inte blivit uppdaterat på ett tag. Man tycker att när man är ledig så har så gott om tid men tiden bara flyger iväg. Vad gör vi då? Korta utflykter man kan ju inte lämna valparna så länge så ofta far vi var och en på sitt. Sedan är det trädgården som ska fixas med och göra lite saft och sylt mellan tiden som man spenderar vid valplådan. 

Men det har hänt något riktigt kul och det är att Sigge , Hübinettans Dante Aligheri, har tag sitt sista prov och blivit viltspårschampion. Grattis till husse Stefan och matte Lilian!!! Sigge är mig veterligt den andra hund som jag fött upp som tagit denna titel. Den första var H Blue Bell, Daisy, och matte Marianne.

Sigge med domaren!

Som jag skrev tidigare så tar även valparna sin tid. De har nu blivit tre veckor och det händer saker hela tiden. De har öppnat ögonen för en vecka sedan och börjat äta vanlig mat förutom mamma Hildas mjölk. Kolla in svansarna på bilderna de är så söta när de diar. Alla valpar är tingade men vi får förhoppningsvis en ny kull som kom att födas vecka 36-37. Jag kommer att meddela vilka föräldrarna är när jag vet att tiken är dräktig. Så lite bilder på sötnosarna!!!

            

Av Hübinettans Kennel - 30 juni 2020 12:26

Oj vilken vecka det varit med en enorm värme över trettio grader. Gäller att hålla det svalt inne för valparna och de stora hundarna. Då är man glad man har AC. Men där emellan så har det blivit både att sola och bada. I denna enorma hetta så gjorde Luna, Hübinettans Lillium Black Beauty, ett fantastiskt bra BPH. Hon hade tid när det var som varmast. Grattis till Lisa och Luna!!

 

Vi har också fått hälsningar och roliga saker från två av Walles söner. Det är från Norge där Bjarne, Keep Sparkling Autumn Moon, blev andra bästa hane på Internationella utställningen i Trondheim. Han fick då cert och Rcacib. Grattis till Wenche som visade honom. Från Ryssland har vi fått en hälsning Rick, H Ricky with the toft, so är på väg på utställning. Fina pojkar Walle har.

Glad Walle!!!                      Bjarne                                 Rick

     

Så till sist en rapport från valplådan. De är tolv dagar nu så vi väntar att de ska öppna ögonen snart. 

             


Av Hübinettans Kennel - 24 juni 2020 10:27

Det är varmt nu och det är jobbigt för hundarna. I måndags var det också varmt fast inte lika hett som idag. Då gick Stella och Sigge sitt andra öppen klass viltspår och fick återigen ett första pris. Det är bara att gratulera!! Stefan och Janne jobbar bra för nu har de bara ett spår kvar att klara med sina hundar till championat!

   

Hilda och hennes små har det också varmt men vi försöker hålla temperaturen på en rimlig nivå. Alla valpar ser ut att må bra och det är fullfart på dem.

   

Av Hübinettans Kennel - 20 juni 2020 11:45

Efter en lång dag igår så har vi nu landat. Jag trodde att när det kommit sju valpar var det färdigt. Då ville hon ut och kissa och sedan la hon ner och sov med sina sju valpar som snuttade för fullt. Men ack vad fel jag hade helt plötsligt kom det en till och det var inte slut med det utan ännu en ville komma ut. Så till sist var det alltså nio små valpar i lådan. Alla är pigga och de vägde mellan 260-310 gram. Så det var inte konstigt att lilla Hilda var så stor. Så lite bilder på godingarna.

             

Av Hübinettans Kennel - 19 juni 2020 22:09

Idag födde Hilda nio valpar och det blev fem tikar och fyra hanar, Ni är många som hört av er om valp men hör av er igen så jag vet hur intresserad ni är. Söker även en fodervärd till en hane!!!

   


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se