Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 17 juni 2020 14:06

Först vill jag börja med och Gratta Stefan Wessbergh och Sigge, Hübinettans Dante Aligheri, som än en gång varit i skogen och spårat: De har klarat ett öppenklass viltspår med skottprövning och fått ett första pris!!!! Ingen spårbild denna gång men här är han Sigge!!

 

Nästa roliga sak som hänt att jag har röntgat två av mina hundar i fredags och idag kom resultatet efter en olidlig väntan!!!!De röntgade är H Little Red Ridinghood aka Sazza och H Sir Lancelot aka Lance. Båda blev friröntgade med B är så glad för det.

Sassa                                         Lance                 

      

Till sist en bild på valpmagen och idag är det dag 60 så vi närmar oss!!

 Av Hübinettans Kennel - 14 juni 2020 13:43

Äntligen fick jag åka på hundutställning. Visserligen en inofficiell men det är bra träning för unga hundar. Med mig hade jag Selma, Hübinettans Queen Bitch och Frasse H Assar Bubbla. Selma är snart elva månader och har bara varit på en utställning förut. Frasse han har precis fyllt fyra månader så det var hans första utställning. Hade väl inte så stor förhoppningar på dem men de skötte sig över förväntan i ringen. Det kunde ju gått tokigt för alla var tvungen att bära munskydd men det brydde de sig inte om.

 

Hur gick det då Frasse blev BIR-valp med HP och Selma BIR och sedan fyra i gruppen även hon fick HP, hederspris!!

Tack Sandra Träff och Yvonne Hägg för bilder.

Frasse                                 Selma

     

Av Hübinettans Kennel - 13 juni 2020 11:05

Så har det hänt igen Klara, H Christine de Pisan har klarat sitt anlagsprov i viltspår. Hon matte Elisabeth klarade det galant!!! Grattis till er ni är så duktiga!!

   

Så har jag tagit lite bilder på valpmagen. Hilda håller på att bli riktigt rund nu och är på dag 56. Så nästa vecka händer det!!!

       

Av Hübinettans Kennel - 7 juni 2020 16:08

Först vill jag börja och Gratta Janne Hidman och Stella, Hübinettans Killer Queen, som gick ett öppenklass spår idag och klarade det galant!!! Grattis!!!

Idag har det också varit håll igång i skogen med många Hübinettans-hundar. Vi körde viltspår med dem. Ledare var Pernilla Hedström. Eftersom det var allt från nybörjare till erfarna så berodde det lite på vilka spår som skulle läggas. Vi började med kortspår till alla ca 50 meter sedan fick de erfarna gå långa spår medan de nya fick ett till kortspår. Mellan spåren serverades det lunch i skogen. Det är mysigt att äta ute så där och i skogen kan man hålla avstånd.

De som gick långa spår och klarade det med bravur. Det var Klara, Sir Lancelot och Kyra. Kyra som inte skulle gå något spår fick hoppa in eftersom Castor var så ointresserad och tänk hon gick ett långt spår och klarade det fast det var så länge sedan hon gick spår. Kyra var äldst med sina 8,5 år. Yngst var Frasse med sina fyra månader.

Här kommer lite bilder från dagens äventyr.

Selma                               Sassa                                  Totte                               Inez

       

Frasse                                Klara                               Kyra                                     Castor

       

Sir Lancelot                       Solan och Sassa                   Tre generationer Mormor Kyra mamma Bella och dotter lotta

     

Till sist en bild på hela gånget

 


Av Hübinettans Kennel - 4 juni 2020 20:12

Idag har Sigge, Hübinettans Dante Aligheri, tillsammans med husse varit I Ramnäs för att göra ett anlagsprov. Sigge och husse fixade detta galant och satsar nu på att gå vidare med öppen klass spår.

   

Så veckans rapport om Hilda vars mage växer ordentligt nu. Hon är nu på dag 47 så det närmar sig. Mycket spännande och se hur många det är som ploppar ut!!!

     

Av Hübinettans Kennel - 28 maj 2020 18:32

Många som ringer och frågar om valp undrar hur wheaten går ihop med barn. Jag brukar säga att det går för det mesta bra men barnen måste lära sig respektera hunden. En wheaten som verkligen har fått ha barn nära sig det är Hübinettans Dahlia, mamma till Bishop som är pappa till valparna. När hon bott några år hos sin familj kom det tre barn i rask följd och Dahlia älskar verkligen de små.  Fick några bilder av matte på barn och hund.

     

En annan rolig sak är att Almus, H Lillium Nightflyer, har fått tillbaka sin test på microphalmia som är en ögonsjukdom som kan förekomma hos wheaten. Det är en av de få DNA-tester som verkligen är bra att ta. Almus var helt fri dvs RBP4N/N inga markörer för microphalmia.

Till sist några bilder på Hilda som nu är på dag 40. Det går fort nu!

   

Av Hübinettans Kennel - 21 maj 2020 16:18

Denna vecka har varit en intensiv vecka. Det började med att en valpköpare ringde och berättade att hon inte kunde behålla sin hund längre. Hon hade varit i kontakt med Hundstallet och de hade sagt att hon skulle kontakta sin uppfödare. Naturligtvis ställer man upp och jag la ut om detta på nätet och fick ett enormt gensvar. Många människor engagerade sig och delade detta. Dessa vill jag verkligen tacka. Till slut valde matte en familj i Norrland som redan har en wheatenpojke. Där har Mercy nu fått sitt nya hem och det känns verkligen bra.

Hübinettans Sister of Mercy

 


Så en rapport från Hilda som nu gått över halva dräktigheten och har börjat få en liten mage.

     

Bella och jag fortsätter i skogen och spårar. Idag var det en annorlunda klöv i skogen som Bella hittade.  Det var en grisklöv och den ville hon gärna behålla för sig själv. det läskiga som hände idag var att en som gick med på spåret klev på en orm. Tur det inte var jag då har jag brutit ihop och att det inte var Bella!!!

 

Till sist det är så många som vill ha en valp. Men jag söker fortfarande efter någon som kan vara fodervärd åt en tik i denna kull. Du måste bo i Västeråstrakten och gilla pälsvård.

Av Hübinettans Kennel - 14 maj 2020 17:15

Så kom då dagen när vi skulle göra ultra ljud och se om Hilda är dräktig. Eftersom hon inte visat några speciella tecken på dräktighet var jag lite pessimistisk. Men det visade sig att det var hon och veterinären sa att det var många valpar. Förra gången fick Hilda nio valpar så nu får vi se vad det blir. Vi söker en fodervärd till denna kull i Västeråstrakten. Välkommen att höra er med intresseanmälan på min mail. anne@hubinettans.se. Så lite bilder!!

     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se