Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

BPH

Av Hübinettans Kennel - 12 maj 2020 21:25

Vad kul det är när mina valpköpare hör av sig och det händer saker. Fick idag från Almus, Hübinettans Lillium Nightflyer. att han gjort  BPH. mentaltest, med mycket bra resultat och de sa att "skottfast terrier i sina bästa år".  

En annan glad nyhet är att Stella; H killer  Queen, gjorde sitt anlagsprov och klarade det med bravur. Husse Janne gjorde det!!!

   

Så vad gör jag då jo på måndagen fyllde Bella fyra år och det firade vi i skogen med viltspår.

 

Till sist så har jag och Lotta börjat en allmänlydnadskurs så vi får se vad det blir. Lotta  är mycket lättlärd.

 

Av Hübinettans Kennel - 9 maj 2020 16:14

Ja vad händer egentligen inte så speciellt mycket. Jobbar hemma på distans och sitter med elever hela dagarna och försöker hjälpa dem så gott det går. Men några som tycker det är bra det hundarna, matte är ju hemma hela tiden. Så denna vecka har det blivit lite kamning, bad, och klippning. Ja nu är det ju inte jag som klipper utan det gör Helene. 

Måndagen, är ledig då , for jag och Bella till Trimkompaniet och Helene för att få en sommarfrilla. Det är ju inga utställningar nu så det blev kort. På vägen dit ömsom regnade det och snöade det var ingen rolig bilresa. Hem var det lugnt. Men här kommer en före och efterbild på Bella.

  

Även småflickorna behövde ju fixas till så på fredagskväll åkte vi till Sätra Brunn för att titta på valpar och klippa hundar. Lotta och Selma som var med tycker det är så spännande att få åka iväg. Selma har ju dessutom nu blivit en stor tjej som har sitt första löp, nästan tio månader.

Här kommer bilder på "småflickorna"!!!

H Charlotte Bronté aka Lotta           H Queen Bitch aka Selma

                    


Till sist just nu är det så mysigt att vara ute i trädgården och det blommar så fint. Här kommer en bild på finaste blomman först och sedan tulpaner som jag år har fått så många!!!

       

Av Hübinettans Kennel - 3 maj 2020 08:42

Så här i coronatider är det ju skönt att man kan vara ute och vara i skog och mark Det är ju en underbar tid nu.  Jag älskar denna tid när man ser hur det växer och blommar, fåglarna sjunger och det är ännu ingen mygg.

Det är också så kul att mina valpköpare skickar och berättar vad de gör med sina hundar. En som också varit ute och nosat är Almus, Hübinettans Lillium Nightflyer, med matte Lena. Han klarade anlagsprovet för viltspår samt eukalypsusprovet i Noosework.  Ni är så duktiga!!!

   

När det nu inte är några utställningar så hittar vi här hemma också på annat. Vi har tränat viltspår och kanske vi snart ska prova på ett  anlagsprov jag och Bella. Igår var vi i Hallstahammar hos Elin Söderlind,Viltspår i Västmanland kurser och föreläsningar.

  Vi var fem wheaten med mattar och husse. Först ut var Helene och Matilda, Cameron High on Life.

 

Så kom Klara, Hübinettans  Christine de Pisan, som inte spårat på ett tag för hon har ägnat sig och att bl a varit mamma. Men hon kom snabbt igång med matte Elisabeth.

   

Så var det Stella; H Killer Queen, en veteran på åtta som verkligen gillar detta med att jobba med nosen. Det var husse Janne som höll i linan och matte Carina som var moraliskt stöd.

     

Även Bella, H Thumbelina, var med. Hon var lite trött idag då hon även dagen innan gått spår men hon tog sitt prov med bravur. Vi avstod spår nummer två men då fick en lycklig Lucky Luke ta det och gå i ett kärr med matte Helene. Tyvärr ingen bild på det. Men här kommer Bella:

     

När vi kom hem somnade vi ovaggat! Nu är det två veckor sedan jag parade Hilda så snart vet vi om det har blivit något!!!!Av Hübinettans Kennel - 25 april 2020 16:16

Vad konstigt det känns att man inte är på väg med husbilen mot olika utställningar. Men då får man göra andra saker och det blir det. Denna vecka har varit en hundvecka!!! Måndag kom först min fodertik Luna hit för lite klipp och så. Sedan fick hon leka i trädgården med mina hundar det var kul.

     

På eftermiddagen kom Frasse, inte mitt barnbarn, utan min foderhund på besök och tjejerna tyckte han var jobbig men de var ändå snälla mot honom. Full fart i trädgården.

På måndagskväll var det kurs med Lotta allmänlydnad .

       

Tisdag åkte jag med Bishop till Hilda och det var kärlek igen.  Så onsdag hade vi slappardag men torsdagskväll var det viltspår igen och Bella var så duktig. For hem med ett stort leende på läpparna.

Av Hübinettans Kennel - 20 april 2020 09:20

Nu är våren här och det börjar även vara varmt i luften. Då är det skönt att vara ute och göra något. Inga utställningar i sikte så då får man hitta på annat. Så denna helg blev trädgårdsarbete mm. Maken grävde ner gladioliuslökar och hundarna grävde upp dem. Det bra att ha hjälp i trädgården. Söndagen blev det en heldag i skogen med viltspår. Med mig hade jag Bella som inte spårat på två år. Men hon var jätteduktig. Först var det ett kort spår och där var hon lite tveksam men fanns sin klöv. Sedan blev det betydligt längre spår som hon sakta och noggrant arbetade sig igenom och fann klöven. Nu var klöven viktig och den bar hon hela vägen tillbaka till baslägret. Det var åtta hundar i som gick spår varav fyra wheaten. 

   

Så var det dags att åka hem med Bella och fara på nästa hundaktivitet. Hämtade upp Bishop för att fara på kärleksäventyr. Vi for till Hilda som verkligen väntade på sin tilltänkte och ett blev ett mycket bra möte så nu är det bara att vänta spänt på om det blir valpar. De kommer i så fall runt midsommarafton. Båda dessa hundar har i tidigare kombinationer lämnat Cert-avkommor.


   SEUCH FIUCH NO JV-16                                                CIB SEUCH FIUCH DKUCH LVCH

                                                    


Av Hübinettans Kennel - 15 april 2020 17:44

Nu är påsken över och i dessa Coronatider blev den kanske inte som den brukar vara.Här hos oss var det lugnt och tyst. Valparna har ju flyttat och det är bara hemmahundarna hemma. Men de vill ju också ha lite kul. Fredagen ägnades åt kamning och bad vilket var behövligt. Sandra var här så det blev en del bus i trädgården med småflickorna och Linus kerry. 

   

Påskafton var det till att umgås med barn och barnbarn. På påskdagen bar det iväg till Sätra Brunn där det blev skogspromenad med Helene, Lukas och Archie. Med mig hade jag Lotta och Selma som bara älskade rusa fram i skogen och över åkrarna. Kvällen avslutades med en underbar middag som Helene lagat. Hem igen på annandag och besök hos mina andra barn och barnbarn.

Så har då Hilda börjat löpa och det är dags för parning i början av veckan mer om det kommer senare. Så lite bilder igen.

                 

Av Hübinettans Kennel - 27 mars 2020 20:05

Idag var det dags för viktiga besiktningen av veterinären. Med ett perfekt väder att vara ute så så började det hela med en stund i trädgården,. Sedan skulle de lastas in i bilen och åka till veterinären och det gick bra inte ett ljud under färden. Jag hade med min stroller där jag lastade valparna och så gick vi in till veterinären. Valparna trivdes verkligen i strollern eller barnvagnen som jag kallar den. 

Alla valpar fick ok och vi återvände hem inte ett ljud under bilfärden. Nu är det inte länge kvar innan de far. På söndag åker de första och sedan försvinner de under veckan. Detta har varit en mycket rolig kull att följa och jag hoppas att även i framtiden se vad som händer med dem. Glömde kamera och telefon så tyvärr inga bilder.


Av Hübinettans Kennel - 21 mars 2020 15:03

Idag har det varit en spännande dag. Valparna har blivit badade,klippta och fotograferade. Till hjälp hade bästa Helene och Sandra som kom hit. Det är alltid kul att diskutera valpar och känna, klämma och se hur de beter sig. Sedan är det en förmån att ha andra uppfödare som vill komma och titta på de små live. Kul är ju också att höra att det är en fin kull. 

Nu är de sju veckor så det är bara en vecka kvar innan de börjar flytta. Alla valpar har ett hem att flytta till så det känns bra. Här kommer det lite foton. De fem första är pojkarna och de två sista flickorna.

Pojkar


   


   


   


   

   

Flickor


   


   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se