Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 16 mars 2020 19:56

Egentligen har det inte hänt så mycket men det är alltid kul att ta bilder på de små. Nu har de ju kunnat vara ute lite mer och de har fått en agilitytunnel som de älskar. De börjar ju kräva mer saker att och nya ställen att utforska så vi flyttar dem mellan olika rum och sin hage ute. 

Här kommer lite bilder!!

           

Av Hübinettans Kennel - 15 mars 2020 09:24

Nu har det gått sex veckor sedan dessa underbara små liv såg dagens ljus. De håller just nu på att upptäcka världen och den är spännande men det är tryggt att ha mamma med sig. Det blir ju varmare ute och då kan de få vara ute mer när marken torkat upp. Den fina Lidlsängen har kommit ut och den är en favorit. Denna är ju sliten efter tidigare valpkullar men som tur är väntar en ny i förrådet till nästa kull. Lilla Kajsa Kavat söker ännu efter ett eget hem så hör av er om ni är den familjen för henne.

Och till sist lite bilder!!

             

Av Hübinettans Kennel - 9 mars 2020 20:42

Ibland blir inte saker som man tänkt . Vi fick just ett återbud på en tik då det visat sig att dottern var allergisk. De hade lånat en hund över helgen. Men sådant får man ta och nu har vi en liten tik till salu.

Idag har de fått vara ute för första gången och det fick bli på altanen. På grund av all regnande så är det så blött  på tomten och jag vill inte de ska bli kalla. Men altanen var spännande och vi provade att äta ute också. Sedan sov vi gott i vår hage men i morgon blir det nya äventyr. Hör av er om ni är intresserade aven liten tikvalp!!!

Bilder från dagens äventyr!!

               


Av Hübinettans Kennel - 7 mars 2020 14:46

Tiden går fort nu är de fem veckor och det är verkligen full fart på dem. Idag har vi haft vårt lilla barnbarn här som fick bekanta sig med valparna och de med honom. Han tyckte det var spännande men det gjorde även valparna. Nu är alla valpar tingade. Men vi planerar en till kull senare i vår efter vår Hilda.

Lite bilder från dagen.

         Av Hübinettans Kennel - 1 mars 2020 08:47

Äntligen utställning igen för på våren är det nästan inga utställningar. Denna gång bar det av till Södertälje och terrierklubbsutställning. Mina trogna chaufförer Helene  och Mia dök upp här kl halv sju på morgonen och så bar det iväg. Bilen var verkligen fulllastad med tre kvinnor, sju hundar och diverse packning som tur är det en takbox också.

Jag hade Selma, H Queen Bitch och Viola, H Purple Eye på plats var även H Sir Lancelot och H Lillium Nightflyer, Almus.

Först ut var Selma och jag ska ärligt säga att jag inte tränat så mycket med henne och till en början var hon sjövild av alla lukter och intryck. Men efter ett par varv i ringen så landade hon och vi slutade som tvåa i valpklass 6-9 månader. Jag är verkligen nöjd med hennes debut.

Selma

 

Så var det pojkarnas tur Lancelot i unghundsklass som han vann med excellent och CK Han blev också BIM unghund. Almus i öppenklass blev tvåa med excellent och CK och fick även reservcertet. Hanarna visades av sina mattar Ingegerd och Lena.

Lance                                                                                     Almus

     

Sist ut var då lilla yrvädret Viola som vann öppenklassen med excellent och CK

 

Så allt som allt var det en lyckad dag med trevligt sällskap och mysiga hundar. Nu får vi vänta ett bra tag innan nästa utställning om vi inte hittar någon inofficiell för att bara fara och träna på.


Av Hübinettans Kennel - 28 februari 2020 13:54

Idag blev det en tur till Sala och Trimkompaniet. Med mig hade jag tre lurviga damer och hem tre vackra flickor. Det var Viola, H Purple Eye, Lotta, H Charlotte Bronté och Selma H Queen Bitch. Alla var inte lika lurviga men när Helené svingat saxen över dem så blev det som nya hundar. 

Viola

     


Selma

     

Lotta

   

Av Hübinettans Kennel - 27 februari 2020 11:32

Det händer mycket med de små nu. De har blivit avmaskade och har fått börja äta vanlig mat. Normalt så brukar man få lirka för att få dem maten men inte denna gång. De travade fram till tallrikarna och åt upp allt. Mamma Klara hade nog hoppats att få en smakbit men ack nej inget blev kvar.

Hjälp har jag haft också av barnbarnet som gillar att gosa med valparna. Det är väldigt bra att de får träffa barn så de vänjer sig att umgås med barn. 

Snart blir det besök av valpköpare och det är alltid kul. Tänk så många trevliga människor man lärt känna genom åren. En del vill ha en kontakt och andra tappar man kontakten med men det är valpköparna som väljer hur de vill ha det. Men jag blir alltid så glad för en hälsning eller bild på de valpar som fötts här. Så lite bilder!!

           

Av Hübinettans Kennel - 23 februari 2020 18:11

Tiden går fort nu är de tre veckor och de börjar fara runt i lådan.  De har också blivit registrerade i Svenska  Kennelklubben och fått sin kennelnamn. Lite svårt var det att bestämma sig denna gång. Klara hon kommer ju från min litteraturlinje så det skulle ju något med litteratur. Putin han kommer ju från Ryssland så jag tänkte först ryska författare eller litterära figurer men det kändes inte som om Dostojevski, Tjehov med flera så det blev ett annat tema. I samråd med Klaras matte valde vi figurer från Astrid Lindgrens värld. Det blev:

Hübinettans Samuel August

Hübinettans Birk Borkason

Hübinettans Assar Bubbla

Hübinettans Nils Karlsson Pyssling

Hübinettans Rasmus på luffen

Hübinettans Kajsa Kavat

Hübinettans Ronja Rövardotter

Den som får namnet Samuel August är vår lilla brunnäsa som är busigast i lådan.

 

Det är första gången jag fått en brunnäst valp men det förekommer och det är inget annat än ett pigmentfel. HAn kommer att bli en supermysig familjehund.

Nu är de tre veckor och det går bra att boka tid för besök. JAg ser fram mot ett mysigt sportlov med mina små och stora hundar. Och så lite bilder. Kolla vad de växer!!!

                                   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se