Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 16 februari 2020 15:31

Jaha nu har det gått två veckor och än sover de för det mesta. Klara har full koll på dem och pysslar på med de små. Men man märker att de kan ta sig fram fortare nu och de flesta har öppnat ögonen. Här kommer det bilder på tjejerna på en bild och killarna på en bild.

Tjejerna                            Killarna

   


Vi söker en fodervärd till en kille samt en som vill vara halvfodervärd till en tik. Det innebär att man betalar halva summan för valpen och vi får meritera valpen och ta en kull på den. Vi har här hemma också en sjumånaders tik som vi söker fodervärd till. Hör av er om det finns intresse. Här kommer lite mer valpbilder!!

           

Av Hübinettans Kennel - 10 februari 2020 10:50

Det har redan gått en vecka sedan valparna kom. Klara hon sköter om de små och de växer så fort. De har dubblat sin vikt på en vecka så mamma Klara har det bra med mat. Det är mysigt att titta på dem. Har tagit ett antal bilder som visar de små som ni kan se här. Finns fortfarande några valpar att tinga. 

                     

Av Hübinettans Kennel - 5 februari 2020 10:59

Det är länge sedan jag skrev något nu men nu har det hänt saker. Klara och Putins valpar har kommit!!!!! På ultraljudet såg man fem valpar men Klara blev så tjock och tung att vi undrade verkligen om det bara var fem valpar?

När hon så började föda gick det fort. Först kom det två pojkar och en flicka sedan två pojkar till. Då trodde jag hon var klar. Men inte då till sist kom det ytterligare en stor tjej som vägde 375 gram. Den minsta var också en tjej som egentligen inte var så liten för hon vägde 295 gr. Pojkarna vägde där emellan så det var ju inte konstigt att hon var stor. 

Det finns några otingade i denna kull. Det är en annorlunda stamtavla med 0 i inavelsgrad. Vi söker också en fodervärd till denna kull samt vill sälja en av valparna med bibehållen avelsrätt. 

Har ni funderingar hör av så berättar vi mera.

           

Av Hübinettans Kennel - 8 januari 2020 18:31

I början av året är det alltid MY DOG en jättestor utställning i Göteborg. Den håller på i fyra dagar och på två av dessa är det terriernas tur. Vi åkte ner till Göteborg på lördagen för att besöka goda vänner och hinna umgås lite. Det blev ingen sen kväll för vi skulle ju upp tidigt för att ta oss till Gothia Tower och mässan.

Med mig hade jag Bella och Zazza. Hoppades ju på att Bella skulle ta sitt sista cert. Men ack nej men det var en annan som tog det och det var lilla Zazza, H Little Red Riding Hood. Gissa om jag blev glad! Bella hon slutade som tvåa i öppenklassen med Excellent. 

När det var klart firade vi med räkmacka!!

   

Nu var det ju två dagars utställning men jag hade glömt anmäla till dag två så det blev ingen mer chans denna helg. Däremot så stod jag och hundarna i Wheatenklubbens monter och pratade om vår fantastiska ras. Det som var glädjande var att det var så många som kom och pratade och frågade om rasen. Så bar det av hemåt och nu känns det länge tills det blir utställning igen. Men det kommer ju att hända andra saker som att Klara ska få sina valpar i början av februari.

   

Av Hübinettans Kennel - 31 december 2019 11:41

Jag har inte skrivit här på ett tag för det har inte hänt så mycket i hundvärlden. Hösten har varit mörk, regnig, ruskig med massor av lera. Vissa dagar kändes det som att det aldrig blev ljust men hundarna behöver ju ut i alla fall och varje gång de varit ute kom det in fyra lergubbar. Så blev det duschen men tyvärr tycker ju inte pälsen om dessa lerinpackningar men vädret kan man ju inget göra åt.

Nu är det nyårsafton och vi går mot ljusare tider och bättre väder får man hoppas. Idag skiner i alla fall solen så man får lite ljus i blicken. Och jag har även goda nyheter att komma med. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag parat Klara, SEuch, EEch,LTch samt flera CACIB Hübinettans Christine de Pisan och Putin, Sotsveties Delight of Winner. Putin är min ryska import och han är sparsamt utställd men har flera Rcert samt Bästa hanhundsplaceringar. Det är 0% i inavelsgrad på denna kull.

Båda hundarna är trevliga familjehundar och trivs med barn och andra hundar. De har fina irländska pälsar så kullen kommer att bli med irländska pälsar.  Bilder på dessa hundar hittar ni på min hemsida www.hubinettans.se. Det kommer bilder här med senare men denna gång blir det bilder på de små i mammas mage.

Valparna kommer att födas omkring den 8:e februari med leverans runt den 5:e april.

   


Till sist vill jag tacka alla mina fina fodervärdar, valpköpare och mina vänner och då speciellt Helene,  Sandra och Mia för detta underbara år 2019 och hoppas nästa år går i samma tecken.

Gott Nytt År 

på er!!!!


Av Hübinettans Kennel - 7 december 2019 15:26

Jag har varit en vecka på Irland och jobbat.Eftersom det är wheatenterrierens hemland hade jag förhoppningen att få se en sådan där. Men nej, inte en hittade jag någon förutom i en bok om arbetande hundar. Jag frågade alla jag mötte men det var ingen som hade en aning om rasen. Kerry Blue visste man vad det var men inte wheaten. Men så sista dagen hade vi en taxichaufför som mycket väl kände till rasen och hade det inte varit för jag skulle åka hem så skulle jag fått träffa en!!! Men det kanske blir fler besök därborta. 

Här kommer några kort från den resan och musslorna var supergoda!! Vi besökte också S:t Patricks Cathedrel däe den kände Jonathan Swift var präst på 1700-talet. Jul var det helt galet med jul överallt!

                 


Hemma har det hänt något här då? Jo både Walle och Castor har haft dambesök så nu väntar vi spänt på att det blivit resultat. Dessutom har Klara dejtat Putin så förhoppningsvis blir det valpar i februari. Det är en spännande kombination med två mysiga hundar med vackra irländska pälsar. Kombinationen har 0,0 i inavelsgrad. Men mer om detta kommer senare. 

Av Hübinettans Kennel - 17 november 2019 11:53

Året går mot sitt slut och det blir bara mörkare, Men i november finns det åtminstone en utställning som jag nästan alltid far på och det Östsvenska terrierklubbens utställning i Södertälje. Det var fyra hundar från mig och det blev lite varierande resultat.

Först ut var Lotta, H Charlotte Bronté, och hon bara vägrade att gå. Satte sig på rumpan och där satt hon. Domaren skrev en dam med mycket egen vilja" men också att hon var en mycket välkontruerad dam. Nåja hon växer väl på sig.

Så var det H Sir Lancelot som var i juniorklass som han vann med excellent och CK och blev bästa junior för dagen.

När det var dags för tikarna så var H Lillium Black Beauty aka Luna först och hon skötte sig jättebra och fick excellent och placerade sig i unghundsklassen.

Så till sist var det Vittra första gången i championklass och där placerade hon sig som nummer fyra med CK och fick ytterligare ett reservcert. Men vi kämpar vidare och hoppas på ett svenskt championat också.

Men måste också nämna att Rick, H Ricky with theToft, som bor i Moskva blev Rysk juniorbvinnare 2019 vilket var en mycket kul nyhet att få!

I Norge tog brodern H Charles Perrault ett BIR och fick då cert. Tyvärr ingen bild på Walter som han kallas!!!

Rick

 

Till sist så söker vi fodervärd till en liten tik. Ni måste bo i närheten av Västerås för det ska fungera praktiskt samt gilla pälsvård. Hör av er för mer info om ni är intresserad.

Lite bilder!

Bus -Lotta                                Lance                                Luna                       Vittra

       

Av Hübinettans Kennel - 19 oktober 2019 16:09

Nu är det slut på turer med bussen men jag längtar redan till jag kan ta ut den igen. Sista turen gick som ofta till Sundsvall och en tvådagarsutställning. Det var jag, Helene och Mia samt sex hundar som åkte iväg på fredagseftermiddagen. Vi anlände i skapligt tid till Baggböle och inväntade fler kompisar sedan blev det god mat och många skrattskratt. 

Upp på morgonen och jag hade Sazza, H Little Red Riding Hood, med mig som nu är junior. Viola, H Purple Eye var också med. Det började med Sazza som vann juniorklass med CK och så det Viola som vann öppenklass med CK. Viola slutade som fjärde bästa tik med reservcert.

Så bar det av mot Sundsvall i regn och rusk och bara lera överallt. Inte kul att rasta hund då. Vi stoppade på vägen och inhandlade lite kinesmat som vi förgyllde kvällen med. Även denna kväll blev en rolig kväll med många skratt.  

Så var det dags för utställning och Sazza vann juniorklass med CK och Viola tvåa i öppenklass med CK och hon slutade sedan som fjärde bästa tik med reservcert.

Jag kände att jag var tvungen att kolla hur många reservcert hon har nu och det visade att jag ställt henne 13 gånger sedan hon var nio månader. På dessa har hon sju reservcert och ett cert så de två andra måste ju komma tycker jag. 

Kul var också att min gamla lekkamrat sedan jag bodde i Timrå dök upp och vi hade en trevlig dag tillsammans. Så var det bara den långa vägen hem.

Sazza

   

Viola

 

Till sist har fått tillbaka en liten tik som jag söker fodervärd till i närheten av Västerås mer om detta kommer!!!


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se