Hübinettans Kennel

Alla inlägg den 12 maj 2017

Av Hübinettans Kennel - 12 maj 2017 08:55

Äntligen maj och lite värme ute. Åtminstone till en början men det var då vi var ute i skogen och provade på viltspår. Det var ett glatt gäng som kom med sina hundar. Vi lade våra spår och eftersom hundarna var noviser så blev det inte några längre spår. Under tiden vi väntade att spåren skulle ligga till sig så blev det grillning och mycket skratt och prat. Sedan bar det av ut i skogen. Jag följde Klara på spåret och hon tyckte det var spännande och när hon väl fått tag i klöven ville hon behålla den för sig själv. Sedan gick jag med Walle och det var speciellt. Visst han luktade på blodet och visade lite intresse men sedan såg han alla underbara ställen att kissa på det blev hans mission. Sedan ville han helst gå på stigen så det inte kom pinnar i pälsen. Till sist kom vi fram till klöven och den var så äcklig så han bara ignorerade den. Vår kursledare hon skrattade och sa att han var speciell!! Men skam den som ger sig vi ska påt igen på söndag!!

         

Så fick vi besök för klippning av fina Castor. Han fyller snart två år då blir det dags att åka på utställning igen. Castor är ställd fyra gånger i officiell klass och har två cert, en klassvinst med ck och till sist så blev han svensk juniorvinnare-16. Det blev lite skryt där!!


 

Så var det dags för årets första tur med husbilen och det var Tånga Hed som var målet. Där mötte vi upp med glada vänner och njöt av en fin kväll i sol och värme. Det var utställning dagen därpå och jag hade med mig mina småflickor och Walle. Viola vann sin klass 6-9 månader. Bella blev trea i juniorklassen med VG. Domaren tyckte hon var valpig.Det var Walle, som nu hittat glädjen i att gå på utställning, som gjorde bäst ifrån sig. Han vann championklassen och blev andra bästa hane.

     

Till sist månadens blommor. Det kan bli fler sedan men dessa får vara med först. Tulpanen står i ensamt majestät på komposthögen och förgyller den. Vitsipporna fotade jag i spårskogen. Detta var allt för denna gång för veckan efter detta inleddes med snö och kyla men nu verkar värmen vara på väg tillbaka igen!!!

   

Ovido - Quiz & Flashcards