Hübinettans Kennel

Alla inlägg under augusti 2023

Av Hübinettans Kennel - 13 augusti 2023 11:29

Nu är det snart slut på sommarlovet och man ska återgå till jobbet!! Imorgon startar vi! Men som tur är har Mårten slutat jobba så han är hemma med hundarna, Valparna är nu tio veckor och några söker fortfarande sitt forever home. Det tre glada, frimodiga killar som verkligen längtar till sin egen matte/husse. De andra tvär är det så att vill sälja hanen med bibehållen avelsrätt eller ha på foder och lika så med tiken. Här kommer några bilder på gänget som fick vara ute idag efter allt regnande  så man inte kunnat släppa ut dem. Hör av och kom på besök och träffa dessa godingar.

               

Vi har också Tussan ett år som skulle behöva komma till en egen familj. Det är ocså en foderhund. Tyvärrr har jag ingen bild.

Igår var det Viltspårscup i Årsunda och där deltog Sigge, H Dante Aligerhi. och tog ett första pris det grattar vi Stefan och Sigge till.

Själv var jag på utställning i Askersund och hade med mig Robin och Bella. Robin vann öppenklasssen med excellent och Bella blev trea i championklassen med CK. Och vi klarade oss nästan för regnet!!

     

Av Hübinettans Kennel - 1 augusti 2023 09:57

Nu har det varit utställning igen och den var i ömsom sol och ömsom regn men trevligt var det. Vi, dvs jag Mia och Helene , åkte tidigt på fredagen till Ransäter i Värmland. Där träffade vi fler vänner och ordnade med god mat och dryck tillsammans. Fredagen var det skaldjur från västkusten, lördagen varmrökt lax med romsås och till sist söndagen pulled pork. Helgen avslutades på måndagmorgon med frukost tillsammans. Där emellan allt ätande ställde vi hund. Jag hade med mig Olle och Snorkiz och vi gick in tidigt på lördagen. Olle blev tvåa i championklassen med CK men ingen placering. Sedan var det Snorkiz tur och precis när vi står och väntar på enskild bedömning blev hund stungen av en geting i bakdelen. Hon for runt som en propeller och tyckte det var jätte obehagligt. Men jag hann få henne glad innan vi skulle tll domaren och allt slutade väl hon vann en stor öppen kllass med Ck och slutatde som femma med Cert!!!!

Söndagen hade jag inga förhoppningar om men Olla slutade som fjärde bästa hane och Snorkiz fick VG. Hon ville inget alls på söndagen. Men så är det man har med levande varelser med en egen vilja att göra. En mycket trevlig helg var det i alla fall och tack till Helene och Mia för sällskapet!!

Lite bilder från helgens övningar!!

Väntan på finalen                       Snorkiz                                                         Olle

         


Valparna då ja det finns fortfarande tre hanar att tinga och en som ska säljas med bibehållen avelsrätt eller till fodervärd. Det är nu åtta veckor och leveransklara veterinärbesiktade med OK i rumpan, chippade och vaccinerade. Är ni intresserade av dessa godingar så hör av er och välkomna på besök.

   

Ovido - Quiz & Flashcards