Hübinettans Kennel

Alla inlägg under september 2020

Av Hübinettans Kennel - 28 september 2020 13:40

Vi var på utställning igår. Det var inte igår som man säger. Det var höstruggigt men inte alltför kallt när vi åkte till Norberg kennelklubb för att vänstervarva. Jag hade tre hundar med varav två tyckte att detta var inte så kul så det blir att träna mer medan den tredje verkligen gillade läget. Alla är noviser inom utställning så det blir nog bättre med tiden. Men Frasse, H Assar Bubbla, blev BIM-valp med fin kritik. Fin kritik fick även de andra men det behövs mer träning.  Här har ni bild på två av dem först Frasse som är efter Putin och Klara, sedan Solan, Sotsvetie O Sole Mio.

Frasse                                                                              Solan

     

När det gäller valpen Isak så har vi hittat en familj till honom så han kommer att flytta till Gimo om inget speciellt händer.

  

Så till sist småklumparna som nu blivit tre veckor. De har blivit avmaskade, fått klorna klippta och även märkts upp med halsband. Den röda och den lila är flickor och de andra är då pojkar. När de föddes vägde de ju mellan 240-290. Nu när jag vägde dem så vägde de mellan 870-1050gr så oj vad de växer. Nu vandrar de även omkring i lådan men mesta tiden äter och sover de.Viola är en mycket duktig mamma som verkligen pysslar om de små. Så lite bilder!

             



Av Hübinettans Kennel - 20 september 2020 18:27

Nu är valparna två veckoroch mer om dem kommer längre ner. Men först vill jag gratulera Lisa som har kört Nosework med Luna och som jag förstått det på Almus, Lunas bror, matte Lena så gick det väldigt bra. Grattis Lisa och Luna och bra jobbat!

 

Lille Isak som kom tillbaka i fredags har fort kommit in i gänget här hemma. Jag hoppas att vi snart hittar rätt hem till honom annars är risken stor att jag fäster mig för mycket i honom!!!

 

Så tillbaka till valparna då. De är ju två veckor nu och har börjat stappla fram så sakteliga. De har även öppnat ögonen så de ser som små hundar nu. 

Jag har även registrerat dem och de har fått sina kennelnamn som denna gång är namn på liljor. Viola har ju själv namn från en lilja så då får hennes valpar det också. Så namnen blev: H Tiny Shadow, H Tiger Lily, H Easy Whisper, H Sweet Rosy och till sist H Innocent Lady. Så kommer det lite bilder här och man kan se hur de växt om tittar tillbaka i bloggen och ser när de ligger och diar första tiden och nu.

               


Av Hübinettans Kennel - 17 september 2020 08:48

Jag har fått tillbaka en valp från förra kullen. Isak är snart 4 månader och nästan rumsren. Det fungerade inte för matte med den som skulle vara dagmatte så matte kunde inte ha honom kvar. Är du intresserad av denne lill man så hör av dig till mig!

 

Så de andra valparna som nu är 12 dagar och är som små paltar. Här har det också blivit en förändring. Det finns en hane kvar som jag skulle vilja sälja med bibehållen avelsrätt.

Hör av dig om du är intresserad!

       

Av Hübinettans Kennel - 13 september 2020 16:19

Nu har det gått en vecka sedan Viola och Ozzys valpar föddes. Viola pysslar om de små och de växer så det knakar.  De har mer än dubblat sin vikt.  Kolla in stilbilderna! Det är inte lätt att hinna ta när det händer något men kolla nacken hur den veckar sig och en gäspar. 

Ny rapport om en vecka!!

           

Av Hübinettans Kennel - 9 september 2020 19:28

För tre dagar sedan födde Viola fem valpar. Det gick fort och det känns bra. Viola pysslar om de små och vill helst och vill inte  att någon annan än jag pysslar med de små. De vägde när de föddes mellan 240 gr och 275 gram och idag väger de mellan 360 och 490 gr. Det är så mysigt att sitta och titta på de små. Alla valpar är tingade!!!



           

Ovido - Quiz & Flashcards