Hübinettans Kennel

Alla inlägg under maj 2016

Av Hübinettans Kennel - 30 maj 2016 20:26

Oj vad tiden går fort Lina och Bishops kull är redan sju veckor och Kyra och Sixtens kull två och en halv vecka. I kyra och Sixtens kull finns en valp att tinga. Om det blir en tik eller hane vet jag inte. Allt beror på vad jag ska behålla och det vet man när de är ca sex veckor. Men jag sklle också vilja ha en fodervärd till denna kull i Västeråstrakten. Här kommer några bilder på sötnosarna!


     


Bishop och Linas kull de har ju blivit sju veckor och gillar att vara ute och busa. Där är Hilda bästa lektanten. Här är alla valpar tingade. 

           

Av Hübinettans Kennel - 29 maj 2016 19:56

Färden gick denna dag mot Österbybruk. Det var sex hundar anmälda från min kennel vilket var jättekul.Alla är ju unga och har inte varit med så mycket eller inte alls.Det var premiär för syskonen H DAnte Aligheri aka Sigge och Klara av Assisi aka Elsa. Det blev väldigt spännande i ringen och både ville gärna nosa på backen i ställt för att visa upp sig. Båda två fick Very Good!!

Sigge                             Elsa

   


Sedan var det H Daffodil aka Rizzo och H Torsten på Skorsten aka Totte 

Ja det blev Very Good här också. Men killarna skötte sig bra!!


   

Roligt denna dag var att min gamla Diva kom på besök. Hon är nu tolv år och en gammal dam. Diva är mamma till min Lille Jocke som inte finns hos längre

Diva

 

Annars var det en trevlig dag med mina trevliga valpköpare som förgyllde dagen. Walle var ju också med  och han relaxade sig i form.

   


Till sist så ställdes Walle och Lillan. Båda i championklass! Walle där var det ju det hett eftertraktade sista certet jag ville ha men det blev även denna gång ett reservcert. Lillan hon slutade som fjärde bäste tik och det får man vara glad för. Och till sist i Danmark ställdes Walles bror H Trushbeard och han blev där fjärde bästa hane med reservcert!! Tack alla som varit med och hjälpt till för en trevlig dag!!!




Av Hübinettans Kennel - 24 maj 2016 18:37

I helgen  som var blev det en tur till Skåne närmare bestämt Hässleholm och Hörby. Vi skulle åka i god tid för att kunna äta och umgås med vänner när vi var på plats. Men det blev en hel del förseningar för det var stopp i trafiken på flera ställen. Det tog bla en timme att ta sig genom Jönköping. Men vi kom fram utan några tillbud och kunde aväta en god middag som vår vän Ninni hade tillagat. 

Så var det utställningsdags igen och det var Walle och Hilda som var med. Det var sista gången i valpklass för Hilda och det gick jättebra. Hon vann och blev bästa valp första dagen med HP, hederspris. Walle då jo han blev trea i en stor öppenklass med CK. Denna dag var också H Dodge Polara med och slutade som nummer tre i juniorklassen med excellent.

Hübinettans Dodge Polara aka Diva

 

Andra dagen var vi i Hörby och då kom sommaren. Jag är ju ingen morgonpigg person men denna söndagsmorgon satt jag ute och avnjöt en kopp kaffe i mina vänner sällskap klockan sju på morgonen!

Så var det dags igen Walle blev tvåa i öppenklassen med CK men inte mer  Men Hilda som dömdes av en annan domare blev bästa valp 6-9 månader och eftersom det varen terrierklubbsshow så var det och en tävlan med alla terrierraser i samma ålder. Hilda slutade där som Best in Show 3.

Så var det dags att börja färden hemmåt och vi åke genom sommargröna bokskogar och det var så vackert och hem kom vi utan att det blev några missöden. Och vi det var ju jag och Helene.


Walle                                                 Hilda sista gången i valpklass


       

Av Hübinettans Kennel - 19 maj 2016 20:05

Fick besök av min kompis Sandra idag och då blev det till att passa på och ta lite bilder på valparna. En posebild och en huvdbild . Kan ju inte påstå att alla ycket det var jättekul att stå på bordet men detta blev resultatet av Lina och Bishops valpar fem veckor och tre dagar.

Mr Green

   

Mr No band

   

Miss red

   

Miss Yellow

   

Av Hübinettans Kennel - 17 maj 2016 20:27

Nu är det full fart på Lina och Bishops valpar. De får vara ute så fort vädret tillåter och de  gillar att springa omkring. De har blivit registrerade i kennelklubben och fått sina kennelnamn som är:

Pojke H Ford Thunderbird

Pojke H Ford Mustang

Flicka H Ford Crown Victoria

Flicka H Ford Fairlane

Fem veckors valpar och alla är tingade.


       


 Kyras valpar har snart hunnit bli en vecka gamla och Kyra sköter om sina små hela tiden.  Eventuellt finns det en tik att tinga i den kullen.

         

Och till  sist veckans blomma!

 



Av Hübinettans Kennel - 12 maj 2016 12:43

Denna vecka är det mycket valpnytt hos Hübinettans kennel!! JAag börjar med att gratulera Lillemor Hägglund som fått åtta valpar på kennel Dog Rose Gold i Skellefteå. Mamma är Hübinettans Rapunzel min lille Walles syster!! Pappa är den ståtliga hanen SEUCH, FIUCH Bella Cosa Paint Like Picasso. Detta är hans första kull så även grattis till Lena och Åsa som har denne fine pojk. Fördelningen blev sex tikar och två hanar och det finns valpar att tinga där.

Rapunzel aka Lia

 

Mer då jo har hemma växer Lina och Bishops valpar och de har nu börjat vara ute lite smått eftersom vädret tillåter det och det är så spännande!!

          

Så kan vi också berätta att Kyra och Sixtens valpar har kommit. Det blev tre pigga krabater och som det verkar finns det en tik att tinga. Kyra är en duktig mamma som verkligen pysslar om de små!

     

Kan inte låta bli att också lägga in en bild på en av vårens vackraste blommor här kommer de.

 

Av Hübinettans Kennel - 9 maj 2016 18:33

Visst finns det de som undrar hur man orkar fara på utställning så ofta men det är ju inte bara utställning det handlar om. Visst det är huvudorsaken men framförallt så händer det alltid roliga saker runt omkring. Vi är ett gäng som reser runt tillsammans träffas och äter, dricker och har kul ihop. Vi delar på matbördan och det är kul för man får prova på olika saker hela tiden. Helgen som var så var det i Lidköping vi var och det var första riktiga sommarhelgen. Hundarna är alltid med oss och de älskar dessa resor. Hoppar så fort de kan in i bussen när det är dags för avfärd.

Camingqueens!!

 

Vem kan tro att vi bor intill en rondell. Men så var det ju utställning och denna gång var det Bishop och Hilda som fick föja med. För Hilda var det första gången i bussen men det klarade hon galant. Hon showade glatt första dagen och blev tvåa i sin klass med HP. Bishop blev tvåa i championklass och slutade som fjärde bästa hane!!

Dagen därpå delade vi på oss jag for med mina hundar till Tånga Hed och Helene stannade i Lidköping. Det var mina snälla valpköpare Marianne och Joar som tog mig till Tånga hed. Där väntade Sandra och vi hade en mycket varm och trevlig dag där.  Hilda blev bästa valp 6-9 månader och Bishop blev bäst i rasen. Så stolt över mina duktiga hundar som orkade när det var så varmt denna dag.

Hilda                               Bishop

   

Hemma då ja där är ju Kyra som går i väntans tider idag är det dag 60 så det är ett par dagar kvar!! Och nu har häggen slagit ut och det ligger en söt lukt över hela trädgården!! Det luktar sommar!!!

   



Av Hübinettans Kennel - 4 maj 2016 20:11

Nu närmar det sig!! Kyra har inte långt kvar innan hon ska bli mamma!  Nästa vecka kommer de små och magen har hunnit bli riktigt stor.

 

Linas valpar växer så det knakar och de har redan hunnit bli tre veckor. De har fått börja smaka lite vanlig mat och det var mums. Alla valpar i denna kull är tingade men i Kyras finns ännu några kvar beroende på hur många det blir.

           

Ovido - Quiz & Flashcards