Hübinettans Kennel

Alla inlägg under juni 2016

Av Hübinettans Kennel - 27 juni 2016 14:36

Nu är midsommar över för denna gång och jag kan se tillbaka på en helg med goda vänner och en massa hundar!! Det var god mat och dricka samt en hel del bara vara och njuta av tillvaron. Allt började på midsommarafton med att packa in alla hemmavarande hundar i husbilen och så iväg mot Sätra Brunn. 

  

Väl framme var det bara att göra hagar åt valparna!

         

Allt övervakades av gammelmorfar Northon.

  



Hilda och Archie hade race!

 


Och så beundrade vi Helenes konstverk dvs en installation som hon klädde in i blommor!

   



Och till sist blev det lite posebilder på valparna! De är här sex veckor och ville inte stå på bordet!

Hübinettans  Ugly Duckling aka Harry

  

 Hübinettans Little Match Girl aka Zaga

 

Hübinettans Thumbelina som jag inte bestämt mig för vad hon ska heta. Hon stannar hos oss!

 

Glöm inte titta runt på hemsidan en hel del nya bilder och uppdateringar!!


Av Hübinettans Kennel - 20 juni 2016 08:58

Lite tokig är man nog som kliver upp klockan fem en söndagsmorgon och sätter sig och åker till Leksand. Visserligen inte så långt men fem på morgonen är man inte så pig. Tur jag har en chaufför som är piggare än jag! Nåväl man kan inte låta bli att piggna til när man åker genom ett försommarvackert Dalarna med så mycket blomster som lyser upp  naturen. Väl framme så blev det då dags för utställning igen och jag hade tre hundar med mig. Castor, Bishop och Lillan. Castor startade som nummer ett och den som visade honom var min vän Werner. Castor  vann sin klass med CK. Sägas ska också att Castor fyllde ett år förra veckan. Så var det Bishops tur han slutade som tvåa i championklass med CK. Det blev dags för bästa hane  och det slutade med att Bishop blev trea med reservcacib som blir ett riktigt CACIB när den som skulle fått det redan är internationell champion.

Och Castor som på sin andra officiella utställning tog sitt andra CERT båda gångerna visad av Werner så han får gärna fortsätta visa honom!!!


Hübinettans Bishop af Llandaft aka Bishop                   Hübinettans Dodge Custom Royal aka Castor

                                                   
          


Så var det Lillans tur som blev tvåa i championklassen och så småningom trea i bästa tik med reservcacib som slutade med ett CACIB. Min fina lilla tjej

Hubinettans Lily of the Walley aka Lillan

  

Här kommer några fler bilder från dagens händerlser!

         


Av Hübinettans Kennel - 13 juni 2016 20:12

Äntligen fredag!! Packa husbilen, fixa hundar och så iväg!! Denna helg skulle vi göra en tokresa men vilken kul resa det blev. Färden gick söderöver mot Vänersborg där vi skulle möta våra vänner. Vi stannade på vägen och köpte svenska jordgubbar och de var helt underbara. När vi kom fram så blev den en trevlig kväll på restaurang och en massa kul prat. Upp på morgonen och mot utställningsringen. Med mig hade jag Walle Lillan och Hilda. På plats väntade mina valpköpare med Rizzo. Så startade det!! Rizzo ut först och han vann öppenklassen med excellent och CK!!! Vidare Walle som inte var på topp men han blev tvåa i championklassen med excellent och CK. Det slutade med att Walle blev andra bästa hane och Rizzo blev fjärde bästa hane med Cert!!!!!

Så var det flickorna! Hilda vann juniorklass med CK och Lillan vann championklass med CK Det blev sedan så att Lillan blev andra bästa tik och fick ett CACIB och lilla Hilda nio månader och två veckor tog sitt första cert. Jag var hur lycklig som helst efter denna dag!!

När allt var klart för vi skulle ju stanna till finalerna för där skulle Helene in  så var det till att packa ihop igen och bege sig norröver mot Sigtuna och Wenngarn. Inte blev det alls lika bra resultat men alla hundar fick excellent och Lillan blev fjärde bästa tik. Wenngarn var ett trevligt ställe men skulle man behöva gå på toa fick man klättra 61 trappsteg och det var ingen höjdare. Men även detta var en trevlig dag. Nu laddar vi om nästa helg med andra hundar!!!


Trappan!!!

 

Mina fina hundar och Rizzo som är så stolt!!


Rizzo                                            Lillan                            Hilda

        

Här väntar de på att få komma iväg till ringen!!

 



Av Hübinettans Kennel - 7 juni 2016 20:40

I morgon blir valparna fyra veckor och de har börjat äta vanlig mat. Fast än nog mammas mat bäst. De har inte klättrat ur lådan ännu men det är på G och då får de flytta till en större hage. I denna kull finns en valp att tinga och vi söker också en fodervärd i närheten av Västerås.

       

Av Hübinettans Kennel - 6 juni 2016 10:04

Man skulle kunna säga äntligen men om man tänker efter har det gått fort. Walle fyllde två år den 20 januari och efter det har han ställts ut sex gånger vara fyra med reservcert. Men igår i Norrköping slog han till och blev andra bästa hane och tog sitt sista cert. Så nu kan han titulera sig Svensk utställningschampion och även Finsk och Norsk utställningschampion. Vilket gör att han är Nordisk champion också min lille pojk. Lite skrytigt låter det kanske men jag är så himla glad för detta.

   

Men bäst tycker han nog om när han är hemma i trädgården och ligger under sin kaprifol och har koll på läget!! Fast just nu vilar han sig i form!!


 

Av Hübinettans Kennel - 6 juni 2016 09:55

Så kom den dagen då det är dags att flytta till sina nya hem. Alla vaparna i första kullen kommer att flytta idag den 6 juni. Men här kommer några bilder på godingarna!! Och även en bild på mamma Lina!!


                   

Av Hübinettans Kennel - 2 juni 2016 21:40

Nu är det snart dags för de små att flytta till sina nya familjer. Idag har vi varit på valpbesiktning och alla gick igenom utan anmärkning.  De är så mysiga och sociala. En biltur till veterinären var bara kul och sedan kunde man springa  runt i rummet där man blev undersökt och sprutad. Här är de små busarna!!


Hübinettans Ford Mustang                        Hübinettans Ford  Thunderbird

                              

Hübinettans Ford Fairlane                             Hübinettans Ford Crown Vicoria


                                 


Till sist denna veckas blomma!!

 

Ovido - Quiz & Flashcards