Hübinettans Kennel

Alla inlägg under april 2017

Av Hübinettans Kennel - 30 april 2017 20:01

Som jag skrev igår skulle mer spännande nyheter komma idag. Det är nämligen så att vi har parat vår fina Lillan igen och denna gång med en 12 år gammal kille som heter Kaiser till vardags. Lillan är ju en tik på den mindre skalan med  en fantastisk kropp och päls. Hennes stamtavlenamn är Hübinettans Lily of the Walley. Lillan är svensk utställningschampion och har flera CACIB.

Kaiser heter Wheaten My Love Learning ABC i stamtavlan och är en ståtlig kille med vacker silkig päls. Hans ägare beskriver honom som "Kaiser är en maskulin och ståtlig hane. Både vardag och MH visar på en orädd och nyfiken kille. Han är en kramgo, knähund (tror han) och vet precis hur man ska charma en besökare. Kaiser är svensk och finsk champion. Han blev  Årets Utställningswheaten hanar 2008. Dessutom är han Finsk vinnare -08 och Svensk viltspårschampion.

Vi hoppas verkligen att det blir valpar efter denna kombination. Valparna kommer att födas veckan efter midsommar och levereras v 34. Är du intresserad av denna spännande kombination så hör av dig till oss. Här ser ni det vackra paret!!


Lillan                               Kaiser

   

 

Av Hübinettans Kennel - 29 april 2017 19:08

Denna vecka började bra! Fick veta att H King Trushbeard aka Malik röntgats och att han har A på sina höfter. Nu är tre av fyra i den kullen efter Lizzie och Jamie Oliver röntagde och alla har A!  Dessutom så ställdes Malik ut idag på Roskilde internationella och slutade som tredje bästa hane. Grattis till er Janne och Malik!!!

  

Mer har hänt H Dante Aligheri aka Sigge är också röntgad och fick även han ett A på sina höfter. Då är man glad och även han har Lizzie till mamma och Franke till pappa!!

 

Nessie, Iness Wheaten Lulaby, är i Norge och ställs ut av Nathalie och Sandra. Hon blev idag Bim! Bra jobbat tjejer.

 

Till sist kom det ett diplom från SKK i veckan. Det är uppfödardiplom för att jag gjort BPH på många av mina hundar.

 

I morgon kommer mer spännande nyheter!!



Av Hübinettans Kennel - 27 april 2017 18:43

Utställning på hemmaplan det är ju inte ofta det sker men under förra helgen var det två stycken. Då tar man ju chansen att visa sina hundar. Denna gång var det mest de små. På lördagen var det nationell utställning på Rocklunda  och tre av mina hundar var där. Det var Walle Vittra och Hilda.  Det gick sådär Walle fyra i championklass med excellent, Vittra fick good för hon var så sprallig att hon inte ville trava och till sist Hilda som vann unghundsklassen med excellent.

På söndagen var det Årets Bergslagswheaten och den gick av stapeln i Kolbäck. Dessa hundar deltog där.

Hübinettans Double Sensation aka Aragon HP, BIM 6-9 månaders valp

Hübinettans Purple Eye aka Viola HP, BIR 6-9 månders valp BIM valp totalt

Hübinettans Elodie aka Elie HP, 2:a i 6-9 månaders valp

Hübinettans Ugly Duckling aka Harry 4:a i juniorklass

Hübinettans Daffodil aka Rizzo HP, 1:a i öppenklass och BIM öppen

Hübinettans Valiant Little Tailor aka Walle 4:a i championklass

Hübinettans Ford Crown Victoria aka Vittra 4:a juniorklass

Allta Madra Hyacint for Hubban aka Hilda HP, 1:a i unghundsklass BIS unghund

Och här kommer lite bilder från dagen.


Viola och Aragon               Elie                                 Harry                                 Rizzo

       

Vittra                                 Hilda

   

Och till sist Walle som även gav domaren en kram!!!

   



Av Hübinettans Kennel - 21 april 2017 08:42

Nu är påsken över och vi går verkligen mot vår och försommar. Som jag längtat och snart är det dags att bege sig ut med husbilen igen. Men ännu är det några veckor dit och vi ska hålla oss på hemmaplan.

Det har hänt några roliga saker senaste tiden som  jag bara måste skriva om. Först är det Helen och Vera, Hübinettans Kriemhild, som tävlat i agility. Efter de nya reglerna tävlar nu Vera i large och där har hon tagit en pinne. Grattis till er båda!!

Kenneln har också fått en ny champion det är Janne och Malik, Hübinettans King Thrushbeard, som erövrat  denna titel. Han kan nu stoltsera med att han är dansk champion!! Grattis till er båda! Och den utställnning han tog sitt sista cert på blev han även bäst i rasen!

 

Kyra, H Valkyria, har nu fått bekräftat att hon är lettisk champion och också baltisk champion.

 

Själv har jag varit i södra Lappland och firat påsk med barnbarnen och med mig hade jag Walle. Han älskade att springa på skaren och rulla sig i snön. Att åka skoter gick också bra,

 

Till sist vill jag säga Grattis till Lillemor Hägglund, kennel Dog Rose Gold, som fått valpar efter H Rapunzel och H Bishop av Llandaft!!!

Av Hübinettans Kennel - 13 april 2017 09:30

Så här före påsk har det varit full fart här hos oss på Hübinettans och det mesta har handlat om hundar. Vi hade en riktig vårhelg så det blev många utetimmar i trädgården.Men för at börja med vad som hänt så ska jag nämna att Björn, Hübinettans One Vision, har nu blivit röntgad med resultatet A+B på sina höfter. Björn är en snäll kille som lever med katter och barn. Han är utställd en gång och fick då ett Reservcert. Han kommer nu att stå till förfohgande för avel.


 

På fredagen flyttade också Elsa, H Klara av Assisi till sitt nya hem på Åland. Hon får ett fint hem hos Patricia och Yngve som har vana av wheaten.

 

Så kom Nicole för att vara här ett par dagar samt att ta hem gamle Kviven till Tyskland. Vi hade ett par trevliga dagar och Kviven fick tillbringa sina sista dagar i Sverige med sin favorittjej Lizzie. Det gamla paret möttes i Berlin för sex år sedan och detta resulterade så småningom i en underbar kull på åtta valpar.

 


Helgen fortsatte med olika saker Bishop kom på besök för bad och kammning.

 

Klara ville leka så Elisabeth kom ut och satt i solen och vitittade på när hundarna rasade runt. Inte nog medPetra kom med Elli och så var det fullt fart igen.

           

På söndag kom Lillemor från kennel Dog rose gold och vi bestämde oss för att premiärgrilla i det vackra vädret. Hon hade även med sig Mira en dotter till H Rapunzel. 

     

Måndag blev det en vilodag för oss och hundarna men på tisdag var det dags att fara på handlerkurs för Gerard

O´Shea. Det blev en kväll med full fart. Många wheaten var där och från mig var det Walle, Bella, Rizzo, Vittra och Elli. 

Ser redan fram mot nästa gång. Här kommer lite bilder från kvällen och nu är det dags för mig och Walle att åka till Lappland och fira påsk med Jacob och Selina.

               





Av Hübinettans Kennel - 2 april 2017 10:52

Vad gör man då i Nykvarn? Jo ett BPH!

Det tar omkring 45 minuter och innehåller 8 olika moment. Syftet är att få en bild av hur hunden reagerar på och hanterar olika situationer. Det handlar bland annat om att möta främmande personer, leka och arbeta för att komma åt mat samt att stöta på överraskningar. Att beskriva med ord är svårt så jag har försökt få bilder på de olika momenten. De som var med var: Hübinettans Dodge Custom Royal aka Castor, Hübinettans Blue Bell aka Daisy, Hübinettans Dante Aligheri aka Sigge, Hübinettans Christine de Pisan aka Klara, Hübinettans Klara av Assisi aka Elsa. De tre sista är syskon och det var kul att se hur lika de var i vissa moment. Återkommer till det. Hilda skulle också varit med men det var inte hennes dag så jag valde att inte göra det med henne.

Första momenten var möte med människor och kontakt samt hantering.


Det är Daisy och Castor som visar upp det!!

       

Så var det dags för lek och det var mycket populärt det hade de kunnat forsatt med mycket låäge. Vi fick lura dem lite så de kom tillbaka till oss.

Här är det en glad Sigge,  Klara som vill ha leksaken och Elsa som försöker ni kan inte ta mig!!! De tre syskonen var verkligen på G i detta moment!

        

Även Daisy var leksugen

 


Så var det mat och man tittade på hur energisk de var och alla försökte verkligen få maten höll ut hela tiden.

Elsa ville verkligen ha de gömda korvarna!!

Överraskningsmomentet är alltid spännande att se hur de reagerar. En gubbe som flyger upp ur marken hur ofta träffar man en sådan!! Men det löste sig bra.


Sigge och Daisy sa att den var faktiskt okej men ful!! Klara hon godkände den också!!


      

Skrammel var det också och det gillade inte klara men de andra tyckte jaha det var det.

Sigge och Klara visar skrammellådan här.

     

Men så kom fula gubben och den kan ju verka hemsk men de löste det var och en på sitt sätt. Castor han hoppade upp och gav den en puss.

Det är Daisy Castor och Sigge som möter den fula gubben!!


           

Näst sist var det underlaget och det vill syskonen först inte upp på men sedan var det bara på det och fort gick det. Jag höll halka omkull men höll mig på benen. Castor och Daisy de bara gick.

Klara, Elsa och Castor visar detta



     

Till sist var det skott och då valde vi att avstå från skott på Klara för att hon tyckt skramlet varit otäckt. Men de andra bryddde sig inte och Elsa hon sprang till skytten för att hälsa!! Tyvärr inga bilder på detta men några bilder har jag när de stoltserar med sina rosetter och på pappa Franke, Hübinettans Dandelion, som var och träffade sina barn Tack alla ni som kom så vi kunde genomföra detta BPH. Synd att det var så kallt men vi överlevde ju det och värmen kom när vi var klar.

Pappa Franke   Elsa Klara systrarna Klara och Elsa samt Castor!

         




.

Ovido - Quiz & Flashcards