Hübinettans Kennel

Alla inlägg under juli 2016

Av Hübinettans Kennel - 24 juli 2016 18:41

I helgen har det varit utställning både i Sverige och Danmark. Det blev många fina resultat att glädjas åt. KAn börja att berätta att i Danmark, på lördagen, tog Hübinettans King Trushbeard aka Malik sitt andra Cert och han nu bara ett kvar till championat. I dag söndag tog sonen, Extra´s High Five, till min Hübinettans Million Dollar baby sitt sista cert och blev därmed dansk och svensk champion. Jag tror att om jag inte räknat fel är detta den fjärde championen efter Dollar. Stort Grattis till Janne, Nilla och Bittan.

Jag har varit i Köping och sprunget i ringen och det var 30 plus och solsken så det vara varmt. Med mig hade jag fyra hundar. Först ut var Björn, Hübinettans One Vision, och det var första gången han var på en utställning. HAn klarade det bra och vann öppenklassen med CK samt fick ett reservcert.

Så var Bishops tur han slutade som tredje bästa hane med reservcacib som blir ett riktigt CACIB.

Så var det flickornas tur och först ut var Klara, Hübinettans Christine de Pisan, som blev tvåa i juniorklassen med excellent!! Så var det bara Lillan kvar och hon vann championklassen, med CACIB och slutade som bästa tik och även BIM.

Gick även in med en uppfödargrupp som vann med HP!!!

En mycket trevlig dag och tack mina valpköpare för jag fick ställa Björn, Tack Elisabeth som hjälpte till med logistiken, tack Ia som hjälpte mig visa Björn. samt alla ni andra vänner som hjälpte till och uppehöll en trevlig stämning så det känns så kul att vara på utställning.


Björn                                Sandra med Lexus BIR och jag med Lillan BIM

   

Av Hübinettans Kennel - 23 juli 2016 16:05

Det är lätt att glömma hur mycket vackert som finns i ens närhet men i sommar har vi gjort några små utflykter i närområdet. Denna gång bar det av till Ramnäs och vi skulle också titta på där den stora skogsbranden gått fram.

Men först blev det stopp på Kuskens Cafe i Ramnäs för att inta lite lunch. Hilda och Bella var med och låg förhoppningsfulla under bordet om något skulle ramla ner. Intill cafeet ligger en jättefin bruksmiljö med bla Schenströmska herrgården. Här kommer några bilder.

       

Sedan ut i skogen för att titta på förödelsen som branden ställt till med. Men det är förvånande hur mycket vegetation som kommit upp. Visserligen är det två år sedan branden men där lyste almychen eller rallarrosen så vackert!!

     

Nu blev det färd tillbaka till Ramnäs  för att hälsa på vår fodertik Vittra med familj. Och där hade man tur att få smaka på matte Misans goda bakverk! Mina tre småtjejer Hilda, Vittra och Bella roade sig med varandra och trots den varma dagen var det full fart i trädgården. Nu sover Hilda och Bella sött efter att ha varit på utflykt!!

   

Av Hübinettans Kennel - 20 juli 2016 18:57

Här kommer sista delen av Norrlandsemestern!!  Det blev en helg med utställning också! Vi packade in alla hundar i husbilen och styrde kosan mot Skellefteå för att besöka en kompis. Hon och jag for sedan vidare mot Piteå och två utställningsdagar. Det började med Norrlands Guld och där var det Walle, Rizzo och Hilda som skulle tävla samt Hübinettans Marie de France, Jazza, som gjorde debut med matte Anna. De klarade de galant och Jazza blev trea i sin klass med execellent!!

 

Hilda hon blev tvåa i juniorklassen med excellent och CK. Det blev ingen bild på henne.  Nu tog jag tikarna först men även pojkarna skötte sig bra Rizzo  fick excellent och Walle vann en stor championklass och slutade som andra bästa hane.

 

Kvällen blev en trevlig tillställning med grillning med andra wheatenvänner!!! Sedan upp igen och denna gång började de tidigt redan 8.30 De var hårt för en morgontrött person. Men först ut var Rizzo och han placerade sig som trea i öppenklassen med CK!

 

Så var det Walle tvåa i championklass och slutade som fjärde bästa hane!! Och till sist lilla Hilda som också  blev tvåa i juniorklassen. Sedan var det bara att packa ihop och rulla söderöver. Men vi tog ett stop i Jävrebyn och åt en underbar laxsallad.  Tack alla som var med denna roliga helg hoppas vi ses snart igen!!

   




Av Hübinettans Kennel - 19 juli 2016 19:22

Efter vår båttur blev det att vara på Bonäset och runt omkring där. Det var sol och bad och andra saker. Men när vi kom hem blev det lite mys med Walle och Jacob. De ser ut att säga låt oss vara ifred inga mer bilder!!

 

Jag och barnen for och hälsade på Melker, Hübinettans Ford Thunderbird som gjort sig väl hemmastadd i sitt nya hem.

 

Så ett besök på Hornön också ute vid havet där Mårten och de andra hundarna var. Här kommer en bildsvit som visar hur hundarna hade det på sin semester i Norrland. Det är Kyra, Walle, Hilda och Bella samt gamle Kviven som bor där. Så låt bilderna tala för sig själva!!

                 

Av Hübinettans Kennel - 18 juli 2016 20:26

Nu har vi varit på den årliga turen till Norrland och här kommer en rapport i oika delar om vad  vi gjorde. Turen började med en campingnatt i Hedesunda mycket fint ställe med god mat. Jacob mitt barnbarn var med och han trivs så bra i husbilen. Sedan bar det av till Örnsköldsvik och jag och Walle stannade hos barnbarnen för vi skulle på havsutflykt. Walle är ju ingen van båthund så i början var det lite läskigt men det gick snart över han hoppande av och på utan problem. Färden gick till Trysunda ett mysigt fiskeläger på Höga Kusten. Mycket värd ett besök!!

        

Att promenera över ön var trevligt med många vackra växter!! Bland annat kattfot och stvmorsviol!!

   

Vi gick genom skogen och kom ut på en stenig strand med mycket klippor och jag hade hjälp att hålla Walle.

     

Sedan blev det kasta macka och hoppa på klipporna. Kan ju säga att Wallen inte riktigt uppskattade stenarna!

      

Så gick vi tilbaka och bara njöt av den vackra ön med de vackra blommorna!!

       



Ovido - Quiz & Flashcards