Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 8 oktober 2016 15:18

Hösten närmar sig med stormsteg och verkligen storm i dess rätta betydelse. Vi, dvs Helene och jag, tog en tripp med husbilen ner till Tånga Hed. Det var ingen rolig resa för det blåste så det kändes som att husbilen skulle blåsa av vägen. Det var tur det inte var likadant när vi skulle hem. Som tur var sov det fyrfota sött hela vägen. Kvällen ägnade vi åt att umgås med goda vänner och ha skaldjursfrossa.Så var det upp tidigt som vanligt och in på utställningen. Bella, Hübinettans Thumbelina, skulle in som nummer ett. Första gången på utställning men hon fixade det galant den lilla tjejen. Bästa valp 4-6 månader!!!

 

Här hemma går vi i väntans tider för snart ska valparna komma. Lillan börjar bli lite rund om magen nu och idag lördag är hon på dag 54.

        

I trädgården är det höst  men än blommar det lite. Denna fina gladiolius till exempel!

 

Och en liten föraning om att det kanske blir vår igen snart ger denna hyacint! Eller är det kanske jul den bådar om!!

 Av Hübinettans Kennel - 27 september 2016 18:33

Sista helgen i september har det nu nästan blivit en tradition att fara till Åland. Det blir en liten minisemester kombinerat med internationell utställning på Eckerö. Det var Sandra och jag samt fyra hundar som gav oss iväg. Fredagskvällen tog vi det lugnt med en middag på den mysiga bodegan i fiskehamnen. På lördagen var vi ute med hundarna hela dagen och njöt av den åländska naturen. På kvällen gick vi till bodegan igen med glada hundvänner. Naturligtvis blev det några foton på hundarna. Våra bästa motiv!

       

Så blev det söndag och utställning.  Det var väldigt spännande hur det skulle gå på utställningen för domaren verkade inte dela ut många CK. Men alla våra hundar fick CK. Bishop slutade som fjärde bästa hane med reservcert. Kyra som andra bästa tik med reservcacib. Men eftersom Jennie redan är internationell champion så blir det ett riktigt CACIB för Kyra och därmed är hon också Internationell champion och min tredje egenuppfödda som tar denna titel. Ja man kan ju säga att det var två glada personer som for hem på kvällen.Och nästa höst kommer vi nog igen!!!

   

Av Hübinettans Kennel - 26 september 2016 18:08

Jag har alltid beundrat dem som kör agility och vilken fart de har. Själv har jag inte den förmågan att springa på det sättet. Men kommer jag till en agilitybana får hundar alltid prova att hoppa, gå i tunnel, springa över a-hindret mm. Men nu har vi fått en hund från vår kennel som tävlar och gör det jättebra. Föraren heter Helen Loning och hunden heter Vera, Hübinettans Kriemhild. Hon ligger just nu sexa på Årets Wheaten Agility medium!! Det är Lizzie och Kviven som är föräldrar till Vera och både de två har verkligen gillat agility.

Helen har även tränat sina hundar att vara med Missing People och söka försvunna personer. Den andra hunden hon har är Walles bror Valter, Hübinettans Rumpestiltkin.

Det är kul att kunna berätta så här om sina duktiga valpköpare och här kommer några bilder på Vera in action!!!

      

Av Hübinettans Kennel - 20 september 2016 19:35

Så var det dags för BPH igen och denna gång var det Bishop och Gunn som följde med. Vi började med Bishop och han tyckte det var hur kul som helst med lek och mat. Men sedan kom gubben och ja den gick väl an. Men sedan var det skrammel och jag vet inte om det var skrammlet eller den fula figuren han inte gillade. Efter det var det spöket och det gick bra det var ju en människa! Så till sist var det underlag och det var ingen höjdare. Skottet avstod vi ifrån men sammanlagt så fick vi att han är en glad, energisk och social hund som gillar människor och att leka!!

     

Gunn då jo hon gillade läget hade  full koll på det mesta. Undersökte också tekniken på fula gubben och skrammellådan. Gunn tyckte nog detta var en höjdardag och inget var speciellt otäckt. Skottet brydde hon sig inte om. Här kommer några bilder på Gunn på BPH.

                          

Av Hübinettans Kennel - 10 september 2016 21:01

Nu är  det dags för Lillan att bli mamma. Hübinettans Lily of the Valley eller Liljekonvaljen som hennes namn betyder. Lillan är en mycket gosig tjej som är Svensk utställningschampion occh har flera CACIB i Sverige. Hon har A på höfterna och är mentalbeskriven. Hon har en vacker irländsk päls och är en tjej på den indre skalan.

 

Lillan är para med Noa, Cameron Delayed Devotion Noa är en äldre herra som har en mycket vacker guldig och glansig päls. Noa har många titlar, C.I.B, SE UCH, FI UCH, NO UCH, SEW-11, NORDW-13, HEW-13, SEW-15 och han har även  Godkänt Anlagsprov Viltspår, Godkänt Doftprov Nosework. Man kan beskriva honom som Glad och positiv ”yngling” med mycket motor. Gillar nosarbete, att vara i utställningsringen och ligga nära på natten. En riktig goding med andra ord! HAn har A på höfterna och är mentalbeskriven. Har även lämnat valpar som blivit champions

 

Ultra ljud gjordes på dag 25 och det visade sig att det var minst fem valpar så det känns jättespännade. Valparna beräknas födas runt den 17 oktober.  En bild på ultraljudet där man kunde se hjärtana slå på det små.

 


Av Hübinettans Kennel - 5 september 2016 18:50

Nu har jag varit på mitt första BPH, beteende och personlighetsbeskriving hund. Jag har tidigare alltid gjort MH, mentalbeskrivinng men nu har det blivit så att BPH är mer tillgängligt och vanligt samt att det riktar sig till alla raser. MH var ju mer framtaget för brukshundar.

Nåvål igår for jag och Walle till Nykvarn för att göra ett BPH och det var en rolig och trevlig upplevelse. Dels för att Walle tyckte det var kul och visade sig klara det galant. Första momentet är ju att gå runt en grupp människor och se hur hunden reagerar och han kollade jaha där är ni sedan brydde han sig inte mer. Sedan blev lite hantering och att följa med en främmande person inte heller något som han reagerade emot.

   


Så kom det jag inte trodde han skulle bry sig om att leka med föremål men oj vad jag bedrog mig. Han sprang lekte och tyckte det var superkul. Här kommer lite bildbevis.

     

Så var det matintresse. Ja det var tre plattor man skulle lägga godis på. en öppen, en med lös burk och en med en burk som satt fast. Walle gick fram och luktade tog godiset som var lättillgängligt sedan strundade han i det hela och gick och kissade! När jag sedan öppnade de andra burkarna behagade han komma tillbaka och äta de andra godisarna.

   

Så kom vi till gubben som flög upp. Vi gick mot den och en gubbe hoppade upp och ja den var ful tycket Walle men han varken skällde eller morrade mot den utan han gick fram till den och sedan passarade vi den ett par gånger så var det gjort.

     

Så var det dags för skrammel. Lite läskigt men jag vet inte om skrammlet eller figuren var läskigast. Men han gick fram dit och vi kunde gå vidare.

   

Så kom det en gubbe gående mot oss och den var ganska ointressant för Walle sprang och kollade där den kom ifrån och kom och kollade in gubben, som var en kvinna men så fastnade han på en fläck som luktade så gott och den ville han inte lämna. Men när figuranten var avklädd igen så blev det mycket kel.

     

Det moment som kom sedan trodde jag Walle skulle backa för. Han har aldrig gillat trånga passager och här var det också ett underlag han inte gått på förut. Men han gick och vägrade inte visserligen hade han bråttom men gick gjorde han.

 

Som det sista momentet som var skott och det brydde han sig inte nämnvärt om  tittade upp lite men inget mer så var vi klara och det var skönt. Beskrivaren sa att han var en mycket social och kelig hund samt att det inte fanns någon aggressivitet eller rädslor. Bilden är tagen när de sköt.

 

Och till sist en rosett som minne av dagen. Till dig som läser detta det är kul med sådana här saker man lär sig så mycket om sin hund. Tag chansen att prova.

 


Av Hübinettans Kennel - 4 september 2016 08:40

Så kom då dagen när Walle tog sitt sista CACIB, två och ett halvt år gammal. Resan dit började förra året med att han tog sitt första CACIB i Erfurt i Tyskland. Efter det blev det  CACIB i Kroatien samt Norge men eftersom det måste gå ett år från det första innan man kan ta det sista så blev det dags nu!!  Det ska totalt vara fyra CACIB i tre olika länder. Är så glad för min lille pojk! Här kommer några bilder från gårdagen I Högbo!!

     

En till som skötte sig bra igår var Kyra med excellent och CK. Hon var jätteglad att följa med och springa i ringen. Det var ju ett tag sedan! Kyra blev fjärde bästa tik!  Men nu ska vi även försöka få det sista CACIB:et på henne. Men det måste hon ha i ett annat land.

    

Snart ska även Kyras dotter Bella få debutera i ringen hon närmar sig nu fyra månader. En pigg liten dam med just nu bara långa ben och lång svans men hon kommer att växa till sig!!!

   

Av Hübinettans Kennel - 27 augusti 2016 20:04

Så var årets Wheatenfestival över för denna gång. Jag hade ett ungt gäng där men måste få säga att det gick över förväntningar. Mina yngre förmågor visade verkligen upp sig på bästa sätt.  Först ut var lilla Vittra, Hübinettans Ford Crown Victoria, endast fyra månader gammal och detbut i utställningsringen. Hon var inte ensam klassen utan flera konkurenter. Till min glädje vann den lilla Vittran och fick HP,hederpris. Tvåa kom Walles dotter från kennel Ambush.

 


Så blev det dags för juniorer och där gick bästa Verner in med min Castor; H Dodge Custom Royal. Castor vann sin klass och slutade sedemera som  sjätte bästa hane! Samt BIS junior!!

   

 Så var det unghundarnas tur och där var det Sigge som var med eller H Dante Aligheri. Sandra visade honom  till vinst i den klassen och han fick även HP. Han slutade som BIS unghund

   

I öppen klassen var det Totte eller H Torsten på Skorset som var med han blev oplacerad men fick fin kritik och visades duktigt av matte Marie.

 

Championklassen där var Walle och det var en stor championklass där Walle placerade sig som trea!! Det blev ingen bild på honom.

Vi kom då till tikarna och den enda jag hade med var Hilda  och hon visade sig jättebra slutade tvåa i en stor juniorklass och fick HP. Bland tikarna fanns också en dotter till min Bishop coh en dotter til Ozzy bådaå från kennel Ambush. Jättefina som placerade sig i sina klasser.

Så blev det lite lugnare ett tag och det blev tid att umgås lite med valpköpare och fodervärdar. Här kommer en bild på delar av gänget.

 

Till slut det till uppfödargrupper och jag hade inte tänkt gå in mina killar är ju lite olika men det är inte ofta man har en grupp så in gick vi blev trea och fick HP.

   

Tack alla som kom idag och ni som hjälpte mig. Det är det som är så kul med detta alla ni som finns med mig runt ringen och gör det till så trevliga dagar!!!
Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se