Hübinettans Kennel

Senaste inläggen

Av Hübinettans Kennel - 25 juni 2017 10:13

Så kom de då äntligen! Eller som vanligt är ju den sista veckan bara en lång väntan. Klara, som det var första gången för att få valpar, skötte det hela med bravur. Hon tog sig ann sina små killar med stort intresse och omsorg.  Det kom fyra stora killar som verkligen det var full fart på. Detta kommer ju bli en litteraturkull och jag har valt att låta Carl Michael Bellmans verk ligga till grund för namnen. Passar ju utmärkt när bara blev killar. Så välkomna, Korpral Mollberg, Mowits, Bacchus och Bellman!!! Till sist en liten bild på de små. Det finns någon otingad så välkomna att höra av er.

 

Av Hübinettans Kennel - 17 juni 2017 17:13

Nästa vecka ska om allt går bra Klaras och Lexus valpar födas.  Det är alltid lite nervöst innan man vet att allt gått bra med valpningen men nu kan vi börja räkna ner. Så här ser Klara ut idag på dag 56 och hon är riktigt rund om magen. Valpningen brukar vara mellan dag 60-63 så det är som sagt var nära.

   

Här kommer också mer info om kullen med stamtavla och så!

 

Av Hübinettans Kennel - 12 juni 2017 18:44

Minst en tokresa måste man göra varje år och detta veckoslut gjorde vi vår resa!!! På fredagen bar det av mot Vänersborg. Det var jag och Helene och vi skulle möta upp med goda vänner där nere. Resan ner gick bra och vi fick en bra plats för bussen. När vi parkerat och rastat hundar så blev det tid i goda vänners sällskap och även en middag på en trevlig restaurang i närheten. Lördagmorgon upp tidigt för att rulla in på utställningsområdet. SMHI hade varnat för regn men som tur var höll sig regnet borta. Jag hade bara Walle med och ställde honom där samt slutade som fjärde bästa hane!! Detta var ju bara första anhalten på lördag eftermiddag rullade vi vidare upp till Leksand för att möta upp med valpköpare och fodervärdar. Färden gick på ganska små vägar och det var så vackert att åka genom ett försommar Sverige. Vet inte hur många gångar vi sa; Oj så vackert det är här! Strax före tio på kvällen rullade vi in i Leksand och parkerade. Det blev då rastning av hundar och en en liten kvällvickning bestående av melon, tomat, parmaskinka, mozzarella samt lite kryddor och gott. Så var det bara att sova för det var ännu en tidig morgonsom stod framför oss. Jag hade fyra hundar från mig på plats. Det började med Rizzo, H Daffodil, som fick excellent med CK och reservcert. Så var det Walle som blev bästa hane och sedemera Bäst i rasen.

Rizzo                                 Walle                                Walle

       


Så var det tikarna. Det var Vittra, H Ford Crown Victoria, som blev tvåa i juniorklass med Excellent!! Hilda gick i unghhundsklass och vann klassen med excellent och CK samt slutade som tredje bästa tik och reservcert.

Vittra                                      Hilda

   


Tack alla mina fina valpköpare och fodervärdar. Tack Misan för bilderna och tack Natalie för du hjälpte till att visa hund.

Samt tack Helene för ännu en fantastisk helg.

Nu blir det lite lugnt ett tag och vi börjar nedräkningen tills valparna kommer . Klara växer och är i dag på dag 51!!

 

Till sist en liten blombild från min trädgård!!

 Av Hübinettans Kennel - 6 juni 2017 22:03

Ibland undrar man vad håller på med när man släpar och drar med grejor, packar upp och packar ner. Är ute heldagar i regn och blåst.  Men så tänker man tillbaka på helgen som varit och inser att den var hur kul som helst. Det är människorna som man umgås med som gör att allt det jobbiga blir värt något samt de underbara hundar man har med sig. Helgen i Norrköping var en helg med många skratt, god mat och en massa hund. Vi hade matlag så vi delade upp så det blev så att vi hade mat till en kväll och de andra till de andra kvällarna. Det innebär ju att man bara behöer laga mat till en kväll och de andra får man sätta sig vid dukat bord.  Naturligtis fick vi sitta ute och d två första kvallarna var regnfria men sista kvällen fick sitta under markisen och hänga upp presseningar för att inte bli blöta!

   

På dagarna var de utställning. Jag hade med mig Hilda och Walle som jag ställde och på plats var också Rizzo. Första dagen blev Rizzo fyra i öppen klassen och andra dagen trea båda dagarna med excellent!!

 

Walle blev båda dagarna fyra i championklass med CK!

 

Lilla Hilda vann unghundslassen båda dagarna med CK och första dagen även med RCACIB och RCert!!

 

Så blev det natioldag dvs 6 juni och då var Nicke, Hübinettans Icke sa Nicke på utställning i Östersund där han blev andra bästa hane. Samma dag ställdes en dotter till Walle och blev Bästa valp! Grattis till ägarna och kul att ni vill visa era hundar.

Här hemma var Klara här för att putsas lite inför kommande valpning och nu börjar det bli lite mage. Klara är på dag 44!

 Av Hübinettans Kennel - 28 maj 2017 18:33

Maj går mot sitt slut och nu går vi in i sommaren på riktigt. Denna helg har varit varm mycket varm. Det har även hänt en massa roliga saker som bara måste berättas om. I Norge har Hübinettans Lollipop varit på sin första utställning och det slutade jättebra, Den lilla damen vann sin klass och slutade som Best in Show 4. Så stolt över Janne och hennes lilla dam.

   

I Danmark har H King Thruschbeard varit på utställning och slutade bägge dagarna som andra bästa hane. Tack til Janne Alov som visade honom så fint. Tyvärr har jag ingen bild.


I Sveg har Nicke varit, H Icke sa Nicke , med matte Ingrid. Där gjorde han BPH så nu är även han testad.

  

Själv åke jag till Gimo på internationell utställning. Vi, dvs jag och Sandra Träff, åkte redan på fredagkväll för att ta det lugnt umgås med hundvänner mm. Utställningen var på söndag och det var fem hundar från mig där och först ut var Rizzo, H Daffodil, och Sigge, H Dante Aligheri. Det gick båda i öppenklass och för Sigge var det premiär där. Rizzo blev etta och Sigge tvåa och Rizzo fick CK. Nästa klass var det Walle och han vann samt fick CK. Så skulle vi till slut in i bästa hane och då vann Walle och fick CACIB. Rizzo kom trea ch fick Cert samt reservcacib men eftersom Walle är internationell champion och tvåan var en veteran så blev det Rizzo som fick CACIB:et


Rizzo                                Rizzo                                 Sigge                                        Walle

       

Så var det flickornas tur och Vittra, H Ford Crown Victoria, vann juniorklass med CK. Hilda var också med och kom tvåa i unghundsklass. Lilla Vittra slutade som andra bästa tik och tog sitt första CERT!!!!!

Bilderna är på Vittra. Blev ingen bild på Hilda.

      

Till sist gick jag in med en uppfödargrupp men fyra kombinationer och vi fick HP och blev bästa grupp!!!

Av Hübinettans Kennel - 22 maj 2017 21:44

Åland är en mycket vacker plats och speciellt på våren. Inte gör det saken sämre att det var hundutstälning där. Husbilen packades och och det bar av mot Enköping för att hämta Sandra och hennes hundar. Jag hade med mig Bishop och Hilda. När alla var på plats i bussen tog Sandra ratten och det bar av mot Kapellskär och båten. På vägen dit fårr jag ett telefonsamtal med glädjande nyheter Marianne och Daisy, Hübinettasn Blue Bell, har klarat ett första pris i viltspår. Det är om jag inte minns helt galet den första från min kennel som gjort det. Så stort GRATTIS till Marianne och Daisy.

   

Väl ombord blev det lite god mat och lite gungeligung men det är det nästan alltid på Ålands hav. Väl framme vid utställningsplatsen blev det mys i solen med hundarna. Samt att titta på det blommande Åland. Njut av de vackra gullvivorna.

   

Kvällen blev en trevlig samvaro med andra terriermänniskor.

Så blev det uställningsdag. Vi gick in ganska sent och först från mig var Bishop. Han slutade som andra bästa hane med CERT och blev därmed finsk champion.

    

Så var del Hilda och hon blev bästa tik med CERT så  det var en så kul dag.

    

Så tack till alla som stod runt oss och hjälpte till att hålla hundar och fota. Längtar redan till nästa resa till Åland!!!


Av Hübinettans Kennel - 19 maj 2017 16:17

Ibland blir det lite annorlunda än man  tänkt.  Har länge funderat på Lexus till Klara men så kom jag på att han är ju inte så ung längre. Vill jag nu ha en kull med honom och Klara borde jag nog ta den ganska snart.

Lexus är ju stilig herre som gillar det mesta det kan vara både lydnad, utställning och rallylydnad. Klara är en liten tjej som också gillar att jobba. Att spåra och hitta sin klöv det gillar hon. Hon är än så länge sparsamt utställd. Båda har lockig silkig päls samt att båda har A-höfter.

På ultraljudet visade det sig att det var 5-6 valpar så valpar kommer det att bli och de föds veckan före midsommar.


Hübinettans Christine de Pisan aka Klara

     

Seamrog No More Rock and roll aka Lexus

 

Och till sist så har jag bild på bebisarna i magen!! Är du intresserad av denna kull är du välkommen att höra av dig.

   

Av Hübinettans Kennel - 12 maj 2017 08:55

Äntligen maj och lite värme ute. Åtminstone till en början men det var då vi var ute i skogen och provade på viltspår. Det var ett glatt gäng som kom med sina hundar. Vi lade våra spår och eftersom hundarna var noviser så blev det inte några längre spår. Under tiden vi väntade att spåren skulle ligga till sig så blev det grillning och mycket skratt och prat. Sedan bar det av ut i skogen. Jag följde Klara på spåret och hon tyckte det var spännande och när hon väl fått tag i klöven ville hon behålla den för sig själv. Sedan gick jag med Walle och det var speciellt. Visst han luktade på blodet och visade lite intresse men sedan såg han alla underbara ställen att kissa på det blev hans mission. Sedan ville han helst gå på stigen så det inte kom pinnar i pälsen. Till sist kom vi fram till klöven och den var så äcklig så han bara ignorerade den. Vår kursledare hon skrattade och sa att han var speciell!! Men skam den som ger sig vi ska påt igen på söndag!!

         

Så fick vi besök för klippning av fina Castor. Han fyller snart två år då blir det dags att åka på utställning igen. Castor är ställd fyra gånger i officiell klass och har två cert, en klassvinst med ck och till sist så blev han svensk juniorvinnare-16. Det blev lite skryt där!!


 

Så var det dags för årets första tur med husbilen och det var Tånga Hed som var målet. Där mötte vi upp med glada vänner och njöt av en fin kväll i sol och värme. Det var utställning dagen därpå och jag hade med mig mina småflickor och Walle. Viola vann sin klass 6-9 månader. Bella blev trea i juniorklassen med VG. Domaren tyckte hon var valpig.Det var Walle, som nu hittat glädjen i att gå på utställning, som gjorde bäst ifrån sig. Han vann championklassen och blev andra bästa hane.

     

Till sist månadens blommor. Det kan bli fler sedan men dessa får vara med först. Tulpanen står i ensamt majestät på komposthögen och förgyller den. Vitsipporna fotade jag i spårskogen. Detta var allt för denna gång för veckan efter detta inleddes med snö och kyla men nu verkar värmen vara på väg tillbaka igen!!!

   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se